Türkiye'nin futbolcu fabrikası: Altınordu

Türkiye'nin futbolcu yetiştirme fabrikası olarak ün yapan Altınordu Spor Kulübü Torbalı2da bulunan Metin Oktay tesislerinde genç futbolcu yetiştirmeye devam ediyor

Türkiye'nin futbolcu fabrikası: Altınordu

Türkiye futbolunun alt yapı kademesinde oldukça önemli bir yer tutan Altınordu Spor Kulübü, yeni yetenekler yetiştirmeye Torbalı’da bulunan Metin Oktay Tesislerinde devam ediyor. Özellikle 11-12 yaşlarındaki futbola yeteneği ve merakı olan çocukları alan ve yetiştiren Altınordu’dan yetişip üst liglerde ve hatta Avrupa’da boy gösteren sayısız futbolcu bulunuyor. Dünya kulüpleri tarafından da yakından takip edilen Altınordu Spor Kulübünün Torbalı2daki tesislerine ara ara büyük takımlardan gelen scout menajerleri idmanları ve müsabakaları izleyerek genç yetenekleri gözlerine kestiriyor.

TAKIMDA YER ALMANIN TEMEL KISTASLARI YETENEK VE KARAKTER

Eğitimi, lojmanları, oyun alanları gibi etkenler göz önüne alındığında oldukça göz dolduran bir akademi görünümü veren Torbalı metin Oktay tesislerinde adeta geleceğin yıldızlarını yetiştiren Altınordu Spor Kulübü’nün efsane futbolcusu Sait Altınordu’nun “İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” sözünü kendisine motto olarak belirleyen takımın Torbalı’daki tesislerine girer girmez ise tribünlerin üstünde yer alan “Sizi buraya getiren yeteneğinizdir. Burada tutacak olan ise karakterinizdir.” Yazısı göze çarpıyor.

MİLLİ LİG’DE YER ALAN 16 TAKIMDAN BİRİ

Altınordu Spor Kulübü yetkilileri takımın futbolcularının belirleyici noktasının yetenek ve karakter olduğunu ifade ederlerken bu yazı da yöneticilerin söylemlerini doğrular nitelikte konumlanıyor. 26 Aralık 1923 tarihinde kurulan bir İzmir takımı olan Altınordu Süper Lig’in kurulduğu ilk sezon olan 1959 yılında Milli Lig’de yer alan 16 takımdan bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Şu anda TFF 1. Lig’de mücadele eden Altınordu Spor Kulübü’nün tarihi yetiştirdiği yetenekli futbolcular ve sportif başarılarla dolu.