Türkiye'ye örnek oldu

Torbalı'da resmi kurum çatısı altında kurulan Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Türkiye'ye örnek oluyor. OSGB kurmak isteyen resmi kurumlar Torbalı'dan ruhsat alma aşamasında danışmanlık hizmeti alıyor .

Türkiye'ye örnek oldu

 

 

TORBALI’DA 2012 yılında kurulan devlete ait Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) yaptığı başarılı çalışmalar ile dikkat çekiyor. İzmir’de kurulan 2 OSGB’den birisi olan birim özel ve devlet kuruluşlarına iş yeri hekimliği hizmeti sunuyor. Ayhan Şahin’in sorumluluğunda iş sağlığı ve güvenli hizmetleri sunan birim Torbalı, Narlıdere, Balçova, Selçuk, Tire, Beydağ, Buca, Konak, Seferihisar, Gümüldür gibi İzmir’in Güney ilçelerine hizmet veriyor. 30’a yakın özel ve devlet kuruluşu ile anlaşma sağlayan birim Torbalı’da işyeri hekimi, 2 sağlık personeli ve 2 hemşire ile faaliyetlerini sürdürürken hizmet verdiği her ilçede bir işyeri hekimi görevlendiriyor. 4 yıl önce devlete ait olarak kurulan ender OSGB’lerden birisi olan Torbalı şimdi Türkiye’nin birçok iline örnek oluyor. OSGB kurup ruhsat almak isteyen devlet daireleri Torbalı’yı arayıp bilgi alıyor.

ŞİMDİ DE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYOR

Yurt genelinde resmi kurum bünyesinde ortak sağlık güvenlik birimi kuran ender ilçelerden biri olan Torbalı, son günlerde ruhsat almak isteyen resmi kurumlara danışmanlık yapıyor.  Resmi kurum yetkilileri ile sık sık görüşüp fikir alışverişlinde bulunduklarını dile getiren Ayhan Şahin ,“1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren 1 kişinin bile çalıştığı kurumlarda işyeri hekimi görevlendirmek zorunlu hale gelecek. Bu hizmeti Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri sunacak. Devlet bu birimin resmi kurumlarda da kurulmasına izin veriyor. Türkiye genelinde de resmi olarak bu işi yapan ender ilçelerden birisiyiz. Kanunun yürürlüğe girme zamanı yaklaştıkça OSGB kurmak isteyen resmi kurumların sayısı da artıyor. Bu birimi kurabilmek için prosedür oldukça fazla. Ruhsat alabilmek için uzun uğraşlar gerektiriyor. Biz süreci iyi bildiğimiz için Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu kurumlara bizi tavsiye ediyor. Bizde elimizden gelen desteği veriyoruz” dedi.

GÜÇLÜ BİR KADROYA SAHİBİZ

Torbalı’da iyi bir kadro ile bu işi yürüttüklerinin altını çizen Şahin “4 yıldır faaliyetteyiz ve bu süreçte önemli bir tecrübeye sahip olduk. İyi bir kadromuz var. Hizmet verdiğimiz her ilçede işyeri hekimlerimiz mevcut. Resmi ve özel kuruluşlara kanunda belirtilen eğitimleri veriyoruz ve gerekli denetimleri yapıyoruz. Kurumlarda gördüğümüz eksikleri raporlayıp en kısa sürede çözmelerini istiyoruz. Torbalı’da da işyerlerine gerekli tüm hizmetleri zamanında veriyoruz. Laboratuar, film ve solunum testi için gerekli tüm teçhizatımız mevcut. Sağlık kuruluşları ile koordineli çalışıp gerekli belgeleri kısa zamanda hazırlıyoruz. 2017 Temmuz ayı ile birlikte 1 kişi bile çalıştıran tüm kurum ve kuruluşlar bu hizmeti almak zorunda. Bizde gelece taleplere cevap vermek adına hazır bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Serkan GÜNBAY