Uluslararası Çocuk Sanat Bienali'ne Turuncu damgası

Özel Turuncu Eğitim Kurumları 7-18 yaş arası öğrencileriyle düzenlenen 'Sınırların ve Zamanın Ötesinde Oyun' konulu bienale iki kısa film, iki karma görsel sanatlar çalışmasıyla Uluslararası Çocuk Sanat Bienali'ne katıldı.

Uluslararası Çocuk Sanat Bienali'ne Turuncu damgası

ULUSLARARASI Adana Çocuk Sanat Bienali; Adana Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Adana Sanat Buluşmaları Projesi Adana ve ülkemizde öğrenim gören ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde özel yetenekli öğrenciler ile yurt dışında öğrenim gören özel yetenekli öğrencilere yönelik düzenleniyor. Öğrencilerin sanatın içinde yer almaları, farklı sanatsal disiplinlerin bir arada kullanılması ve yararlanılması, ürettikleri sanatsal ürünlerini profesyonel bir platformda sanat ve kültür izleyicileriyle buluşturması planı çerçevesinde iki yılda bir düzenlenecek uluslararası sanatsal etkinlikler organizasyonu olarak biliniyor.

TURAN: ÖĞRENCİLERİ KUTLUYORUM

Özel Turuncu Eğitim Kurumları 7-18 yaş arası öğrencileriyle düzenlenen “Sınırların ve Zamanın Ötesinde Oyun” konulu bienale iki kısa film, iki karma görsel sanatlar çalışmasıyla, organizasyona katılmaya hak kazandı. Konu hakkında Kurum Müdürü Eğitmen Çetin Turan: “Ülkemizde eğitimin ihtiyaç duyduğu en önemli konulardan birisi evlerimizde çocuğumuzun, okullarımızda öğrencilerimizin iyi bir akademik eğitimin yanında sanatsal duyarlılık kazanmalarıdır. Bu açıdan bakıldığında ciddi, çocuğu ve öğrenciyi bir bütün halinde ele alan, onun duygu dünyasına önem veren tüm platformları ve organizasyonları önemsiyor ve katkıda bulunuyoruz. Uluslararası Adana Çocuk Sanat Bienal’i de bu anlamda önemli. Türkçe ve Sanat zümremizin koordinesinde yürütülen çalışmalar da Bienal küratörü ve ilgili birimler tarafından incelenip sergilenmeye layık görülmüştür. Bu anlamda öncelikle projede görev alan öğrencilerimizin sanata bakış açısını bu şekilde ifade etmelerini yürekten kutluyorum.”

GEÇMİŞTEN GELECEĞE…

Bienal’in içeriğini sorduğumuzda,“Bienal çocuğun oyun algısını geçmişten bugüne ve geleceğe taşıyan bir profilde gözler önüne seriyor. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu Bana Oynadığını Söyle kısa filminde teknolojiyle sıkıştırılmış çocuğu görüyoruz ki ben de izlerken düşüncelerimden izler buldum. Gerçeğin Aynası kısa filminde ise oyunun gerçeği simule etmesi yani gerçeğin taklidi olması yönüyle ele alınmış. Öğrencilerimizin düşünce dünyalarını bu denli iyi aktarabilmelerini gerçekten tebrik ediyorum” dedi.