Umut, tavuk gübresinde

BİR yandan yaz hazırlığı yapan üreticiler bir yandan da verimi artırmanın planlarını yapıyor. Bazı tarlalarda tavuk gübresi atılırken Ahmetli'de bir tarlada toprak üstü naylonlama yapıldı. BAHAR aylarını gelmesiyle yaz sezonu için tarlalarda hazırlıklar başladı. Tarlalarını daha önce sürme fırsatı bulan Ahmetli Mahallesi'nde ekim işlemleri başladı. Birçok tarlada ekim hazırlıkları sürerken Ahmetlili vatandaşlar verimin artırılması için [&hellip]

Umut, tavuk gübresinde

BİR yandan yaz hazırlığı yapan üreticiler bir yandan da verimi artırmanın planlarını yapıyor. Bazı tarlalarda tavuk gübresi atılırken Ahmetli’de bir tarlada toprak üstü naylonlama yapıldı.

BAHAR aylarını gelmesiyle yaz sezonu için tarlalarda hazırlıklar başladı. Tarlalarını daha önce sürme fırsatı bulan Ahmetli Mahallesi’nde ekim işlemleri başladı. Birçok tarlada ekim hazırlıkları sürerken Ahmetlili vatandaşlar verimin artırılması için çeşitli yolara başvuruyor. Kimi tarlalarda tavuk gübreleriyle gübrelenirken bir tarlada da Torbalı’nın alışık olmadığı toprak üstü naylon sistemi görüldü. Verimi artırmak amacıyla kullanılan bu iki yöntem hasat sezonunda üreticinin yüzünü güldürüyor.

TOPRAK ÜSTÜ NAYLON

Torbalı’da yaz hazırlıklar başladı. Yoğunlukla domates ekilen Ahmetli topraklarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Topraklar ekime hazır durumda beklenirken üreticiler hem erken hasat yapmanın hem de verim almanın planlarını yapıyor. Hemen hemen her tarla tavuk gübresini makine yardımıyla tarlalara dökerken Karateke Sebze-Meyve firmasına ait olan tarlada da toprak üstü naylonlama görüldü. Çilek yetiştiriciliğinde de kullanılan bu yöntemle tarlaya biber ekilecek.

İKİ FARKLI YÖNTEM

Toprak üstü naylonlama ile ilgili bilgi veren Halci İbrahim Aktaş, “Bu yöntem ile bu tarlaya ekilecek biber diğer topraklardakinden yaklaşık 20 gün önce hasat edilecek. Ayrıca burada verim daha fazla olacak. Normal tarladan bir alınıyorsa bu yöntem ile bu tarladan 3 alınacak” şeklinde konuştu. Tavuk gübresini tarlalarda sürekli kullandıklarını ifade eden Selçuk Özçelik ise, “Tavuk gübresi toprağın tarıma elverişli olmasını ve su tutma kapasitesini yükseltir. Organik tavuk piliç gübresi uzun süre toprakta kalarak, bitki besin maddesi olarak etkisini gösterir. Bitkilerin yukarıda saymış olduğumuz element ihtiyaçlarını karşılar.Torağın besin kalitesini arttırır. Organik tavuk gübresi,  tarımda ürün artışı sağlamasına yardımcı olur.Organik tavuk gübresini organik tarım veya tarımla uğraşan çiftçiye iyi anlatılarak kullanılmasını sağlamamız gerekmektedir.” şeklinde konuştu. İbrahim DANIŞ