ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİMDE ÖĞRENCİLERE İNTERNET BAĞLANMIYOR

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle ülke genelindeki tüm üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Ancak büyük bir altyapı sorunu yaşayan Torbalı'da çoğu eve internet bağlanamıyor. Bu nedenle Torbalı'da ikamet eden üniversite öğrencilerinin bir kısmı mağduriyet yaşıyor. Torbalı Yeniköy'de ikamet eden Sıla Düver isimli Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi ise hırsızların internet kablolarını çalması neticesinde yaşadığı mağduriyetten tam bir yıldır [&hellip]

ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİMDE ÖĞRENCİLERE İNTERNET BAĞLANMIYOR

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle ülke genelindeki tüm üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Ancak büyük bir altyapı sorunu yaşayan Torbalı’da çoğu eve internet bağlanamıyor. Bu nedenle Torbalı’da ikamet eden üniversite öğrencilerinin bir kısmı mağduriyet yaşıyor. Torbalı Yeniköy’de ikamet eden Sıla Düver isimli Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi ise hırsızların internet kablolarını çalması neticesinde yaşadığı mağduriyetten tam bir yıldır kurtulamıyor.

HIRSIZLAR KABLOLARI ÇALDI SORUN 1 YILDIR ÇÖZÜLEMİYOR

2022 yılı Şubat ayında hırsızların internet kablolarını kesmesi neticesinde Yeniköy’deki haneler internetsiz kalmıştı. Yeniden internet bağlanması için Yeniköy sakinleri tarafından gerekli başvurular yapıldı. Bazı evlere internet bağlanmasına rağmen, internet sağlayıcı firmalar arasındaki sorun nedeniyle bazı evlere ise internet bağlanamadı. İnternet sorunu bir yıldır çözülmeyen Düver ailesinin yaşadığı mağduriyet, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle daha da büyüdü.

Duruma tepki gösteren genç kız, “Okulumuz uzaktan eğitime geçince evime döndüm. İnternetten derslerimi takip etmem gerekiyor ancak internetimiz olmadığı için derslerimi takip edemiyorum. Bir yıl önce mahallemizdeki tüm internet kabloları çalınmıştı. Bir telekomünikasyon firmasının müşterilerinin mağduriyeti geç de olsa giderildi. Ancak benim internet abonesi olduğum firmaya bağlı abonelerin sorunu hala devam ediyor. Zaten okulumuz kapatıldı, derslerimi takip edemezsem nasıl eğitim alabilirim?” şeklinde sitem etti.

Haber: Hasan Demir