Ustalar, geçici yetki belgelerini kalici yapmak için kurs alacak

Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Mesleki Egitim Merkezi ve Ticaret Odasi arasinda dün protokol imzalandi. Bu kapsamda Çiraklik Egitim Merkezi’nde cumartesi günleri egitim verilecek INSAATLARDA çalisacak ustalara getirilen yetki belgesi alinmasi sarti konusunda Torbali’da kalici yetki belgesi kursu açilacak. Ocak ayinda yürürlüge giren yasa kapsaminda geçici yetki belgesi alan ustalarin bunu kalici hale getirmeleri için 32 [&hellip]

Ustalar, geçici yetki belgelerini kalici yapmak için kurs alacak

Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Mesleki Egitim Merkezi ve Ticaret Odasi arasinda dün protokol imzalandi. Bu kapsamda Çiraklik Egitim Merkezi’nde cumartesi günleri egitim verilecek

INSAATLARDA çalisacak ustalara getirilen yetki belgesi alinmasi sarti konusunda Torbali’da kalici yetki belgesi kursu açilacak. Ocak ayinda yürürlüge giren yasa kapsaminda geçici yetki belgesi alan ustalarin bunu kalici hale getirmeleri için 32 ila 40 saatlik egitimden geçmesi gerekiyor. Bu kapsamda Torbali Ticaret Odasi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Mesleki Egitim Merkezi tarafindan ortaklasa açilacak kurs ile ilgili, dün TTO Meclis Salonu’nda protokol imzalandi. TTO Baskani Behçet Çinar ve Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Kamil Nazli arasinda imzalanan protokol çerçevesinde insaat alanlarinda çalisanlarin kalici ustalik yetki belgesi almalari için egitim verilecek. Kurs öncesi, TTO’ya üye 200 müteahhit firma ve taseron firmalar organize edilip kursa katilmalari konularinda bilgilendirilecekler. Egitim alacak kisilerde geçici yetki belgesi olma sarti aranacak.

BASVURU TTO’YA YAPILACAK

YAPILARIN usta ellerden çikmasini amaçlayan Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Ocak ayinda hayata geçirdigi yönetmelik kapsaminda, insaatlarda ve tesisat islerinde çalisan ustalara yetki belgesi alma zorunlulugu getirdi. Ilk etapta geçici yetki belgesi alma zorunlulugu getirilirken, bu belgelerinin verilecek kurslar ile kalici yetki belgesine dönüstürülmesi istendi. Bu kapsamda Torbali’da geçici yetki belgesi olan ustalara yönelik Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Mesleki Egitim Merkezi Müdürlügü ve Torbali Ticaret Odasi isbirligi ile kurs açilmasi için protokol imzalandi. Çiraklik Egitim Merkezi’nde cumartesi günü verilmesi planlanan egitimde, cephe sistemleri ve PVC kaplama, betonarme yapi sistemleri, yapi yüzey kaplama (karofayans gibi), yapi yalitimi, çati sistemleri, beton, çimento ve zemin teknolojisi alanlarinda siniflar açilacak. Kursa basvurular, Torbali Ticaret Odasi’na yapilacak.

SEKTÖRDEN DESTEK BEKLIYORUZ

IMZALANAN protokol ile ilgili açiklama yapan TTO Baskani Behçet Çinar, 3194 sayili yasa geregi Çevre ve Sehircilik Bakanliginin uygulamasinin basladigini, insaat islerinde çalisan ustalara kalici yetki belgesi alma zorunlulugu getirildigini söyledi. Çinar, “Ilçemizde 90 civarinda insaat firmasi bulunmaktadir. Bu firmalarda çalisan yaklasik 4 bin personelin faydalanacagi düsünülerek, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Çiraklik Egitim Merkezi ve Torbali Ticaret Odasi olarak bir projeye imza atmis bulunuyoruz. Insaat elemanlarinin bu kursa katilarak belgelerini almalari ve bu belgelerini çalisma sahalarinda kullanmalari amaciyla böyle bir egitim verilecek. Tüm insaat sektöründeki arkadaslarin bu egitimlere destek vermesini arzu ve temenni ederim” dedi. Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu ise, Torbali Ticaret Odasi yönetiminin göreve geldigi günden bu zamana bu tür egitim faaliyetleri gerçeklestirmesini takdir ettigini söyledi. Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak katki koymaktan gurur duyduklarini belirten Gündogdu, “Bu kursun hayirli ugurlu olmasini diliyor, egitimlerin devam etmesini temenni ediyoruz” diye konustu.

YARIN KOSGEB DESTEK PROGRAMI ANLATILACAK
UYELERINE verdigi egitim programlariyla ses getiren Torbali Ticaret Odasi, ‘2012 Yili KOSGEB Destek Programi’ adi altinda yeni bir egitim düzenliyor. Firmalarin rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek amaciyla KOSGEB Uzmani Sibel Timisi tarafindan verilecek ‘2012 Yili KOSGEB Genel Destek ve KOBI Proje Destek Programlari Egitimi’, Cuma Günü TTO Meclis Salonu’nda gerçeklestirilecek. Egitim saat 10. 00 ile 14.00 saatleri arasinda iki oturumda yapilacak.

BELGE YOKSA IS DE YOK

YÖNETMELIGE göre 1.1.2009 tarihinden önce bu isi yapanlar, geçici yetki belgesini gelistirme ve uyum çalismalari kapsaminda kalici yapacak olan sertifikayi alabilmek için en az 32 en fazla 40 saatlik egitim alacaklar. Belirtilen tarihten sonra bu ise girenler de egitimden yararlanabilecek. Ancak bu kisiler 40 degil 256 saatlik egitim alacaklar. Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Kamil Nazli, kursun sonunda 256 saatlik egitim alan kisilere de yapacagi isin standartlarina uygun oldugu yönünde belge verilecegini söyledi. Nazli, kalici ustalik yetki belgesine sahip olmayanlarin, sektörde hiçbir iste çalisamayacagini vurguladi.