Uyanik veliler nüfusu patlatti

Okul kayit dönemi basladigi zamanlarda meydana gelen mahallelerdeki nüfus oranlarinin artis göstermesine bu yilda rastlandi. Bazi uyanik veliler, çocuklarini istedikleri okula yazdirabilmek için türlü türlü yollar deniyor. ÇOCUKLARINI istedikleri okullara kayit yaptirmak isteyen bazi veliler, belli basli mahallelerin nüfus oranlarinda degiskenlik göstermeye neden oluyorlar. Özellikle Ertugrul, Muratbey ve Tepeköy mahallelerinde bulunan okullar veliler tarafindan büyük [&hellip]

Uyanik veliler nüfusu patlatti

Okul kayit dönemi basladigi zamanlarda meydana gelen mahallelerdeki nüfus oranlarinin artis göstermesine bu yilda rastlandi. Bazi uyanik veliler, çocuklarini istedikleri okula yazdirabilmek için türlü türlü yollar deniyor.

ÇOCUKLARINI istedikleri okullara kayit yaptirmak isteyen bazi veliler, belli basli mahallelerin nüfus oranlarinda degiskenlik göstermeye neden oluyorlar. Özellikle Ertugrul, Muratbey ve Tepeköy mahallelerinde bulunan okullar veliler tarafindan büyük ragbet görürken, her yil oldugu gibi bu yil da Cengiz Topel, Kazimpasa ve Cumhuriyet ilk ve ortaokullari velilerin gözdesi oluyor. Bu okullarin ögrenci kayit ettigi bölgelerde nüfus oranlarinda gözle görülür sekilde bir artis meydana geliyor. Yanlis beyan ile çocuklarini istedikleri okullara kayit ettirmek isteyen uyanik aileler, ileride karsilarina çikacak tehlikelerden ise habersiz.

500- 1500 LIRA CEZA

ADRESE Yönelik Kayit Sistemi ile ögrenci kayitlarini yapan ilk ve orta ögretim okullari, bazi uyanik velilerin yanlis beyanlarina kurban giderken, okul idareleri bu konuda polisin yardimina basvuruyor. Torbali Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli asayis ekipleri kayit yaptiran ögrencilerin beyan edilen adreste oturup oturmadigi kontrol ederken, yanlis beyan verdigi ya da belirtilen adreslerde ikamet etmedigi anlasildigi takdirde sahislar hakkinda kabahatler kanunu uyarinca islem yapiliyor ve 500 liradan bin 500 liraya kadar cezai islem uygulaniyor. Bu nedenle Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu, velileri yanlis beyanla okul idaresini yaniltmadan, çocuklarini kendi bölgelerindeki okullara yazdirmalarini istedi.

SÖZDE KIRA KONTRATI YAPILIYOR

UYANIK velilerin söz konusu üç okula çocuklarini yazdirmak için türlü türlü yollari denediklerini dile getiren Ertugrul Mahallesi Muhtari Nizamettin Alkan, bu yollarin içlerinde en bilindik olaninin ise kayit yaptiracaklari okullarin çevresinde bulunan bir evi kiralamak olduguna dikkat çekti.  Uygulanan diger bir yöntemin, çocuklarinin kayit yaptiracaklari okulun bölgesindeki akrabalarinin yaninda çesitli mazeret göstererek misafir kaldigini belgelendirmek oldugunu belirten Alkan, “Hal ne olursa olsun bir sekilde kira kontrati yada mazeret bildirimini belirten bir belge, okul idaresinin ögrenciyi kayit yaptirmasinda yeterli oluyor” diye konustu.