Uygur'dan birlik mesajı

Genel Merkezlerinin aldığı karar ile kongre sürecine yeniden başlayacaklarını bildiren CHP Torbalı İlçe Başkan İsmail Uygur sürecin hayırlı olmasını diledi. Demokratik bir ortamda kongreye gideceklerini dile getiren Uygur 'Kongreden sonra yarış biter, birlik ve beraberliğin resmi çekilir' dedi. CUMHURİYET Halk Parti’sinin kongresi önce 7 Haziran seçimleri nedeniyle, ardından da 1 Kasım erken seçimi nedeniyle ertelenmişti. [&hellip]

Uygur'dan birlik mesajı

Genel Merkezlerinin aldığı karar ile kongre sürecine yeniden başlayacaklarını bildiren CHP Torbalı İlçe Başkan İsmail Uygur sürecin hayırlı olmasını diledi. Demokratik bir ortamda kongreye gideceklerini dile getiren Uygur “Kongreden sonra yarış biter, birlik ve beraberliğin resmi çekilir” dedi.

CUMHURİYET Halk Parti’sinin kongresi önce 7 Haziran seçimleri nedeniyle, ardından da 1 Kasım erken seçimi nedeniyle ertelenmişti. CHP Genel Merkezi kongre sürecini yeniden başlattı. Torbalı’da CHP İlçe Örgütü bazı mahallelerde delege seçimlerini tamamlamıştı. Seçim çalışmaları nedeniyle ara verilen delege seçimlerine devam edilecek. Kasım ayı sonuna kadar CHP İlçe Örgütü kongresini tamamlayarak İl kongresine hemen ardından da Kurultaya gidecek. CHP ilçe Örgütünü çok yoğun bir dönemin beklediğini ifade eden CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur “Genel Merkezimizin aldığı karar ile delege seçimlerine kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Önümüzdeki günlerde İlçe Yönetim Kurulu ile bir toplantı yapıp delege seçimlerinin hangi tarihlere yapılacağına karar vereceğiz. İl Başkanlığımıza aldığımız kararı bildirip, seçimlere kaldığımız yerden devam edecek ve Kasım ayı içinde de bitirmeyi düşüyoruz” dedi.

‘SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE GEÇSİN’

İlçe ve İl kongrelerinin bitmesinin ardından Ocak ayının başında Kurultaya gideceklerini ifade eden CHP İlçe Başkanı Uygur “Genel kurul takvimini sorunsuz bir tamamlayıp büyük kurultaya hazırlanacağız. 5 aylık süreçte Torbalı’da bizim kadar yoğun mesai harcayan parti olmadı. Delege seçimleri, 7 Haziran, 1 Kasım seçimleri derken, yeniden bir seçim sürecine girdik. Cumhuriyet Halk Partisi tüm seçimlerini demokratik bir ortamda gerçekleştirir. Mahallelere kurduğumuz sandıklarda üyelerimiz delegeleri seçmeye devam edecek. Oldukça renkli bir kongrenin geçmesini bekliyoruz. Kongrede herkes aday olabilir. CHP’nin Torbalı’da daha ileri noktaya gitmesi için tüm partililerimizin elini taşın altına sokacağına inancım tamdır. Sorunsuz bir şekilde seçim takvimimizin tamamlanmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

YARIŞ BİTER, BİRLİK VE BERABERLİĞİN RESMİ ÇEKİLİR

Demokratik bir delege seçimlerinin ardından yine demokrasi standartları yüksek bir kongre yapacaklarını sözlerine ekleyen Uygur konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkede parti içi demokrasiyi yaşatmaya çalışan tek parti olan CHP’de mahalle delege seçimleri üyelerimizin katılımı ile kaldığı yerden devam edecek. Bu demokratik bir yarış, bu yarışta kimse kimsenin düşmanı değil sadece rakibi. CHP’de kongre süreci kıyasıya bir yarış halinde geçer. Delege sandığa giderek başkanını seçer. Kongre sonrasında ise yarış biter birlik ve beraberliğin resmi çekilir. CHP olarak erken genel seçimlerinden oyumuzu arttırarak çıktık. Partimizin Torbalı’da daha ileri seviyelere çıkması için tüm üyelerimiz çaba sarf ediyor. Kongre sonrasında kazanan başkan tebrik edilir ve aynı çatı altında partinin geleceği için çalışılır” dedi. CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, ilçe kongremizin sonucunu partilimiz kadar diğer partilerin de merak etmesi bizim ne kadar güçlü olduğumuzu gösteriyor diyerek sözlerini noktaladı. Serkan GÜNBAY