Uygur’dan yol müjdesi: Sanayiye giriyoruz
Belediye, sanayi esnafinin yillardir yakindigi bozuk yollari yapma karari aldi. 'Imkanlarimizi zorlayacagiz' diyen Uygur, esnafin da kendilerine destek vermesini istedi UZUN zamandir yollarinin bozuk olmasi ve sanayi esnafinin kisin çamur yazin toz toprak içinde kalmasi sorunlariyla gündeme gelen Atatürk Sanayi Sitesi’ne Torbali Belediyesi’nden sevindirici bir karar çikti. Site içerisinde faaliyet gösteren sanayi esnafinin kanun geregi [&hellip]
Belediye, sanayi esnafinin yillardir yakindigi bozuk yollari yapma karari aldi. “Imkanlarimizi zorlayacagiz” diyen Uygur, esnafin da kendilerine destek vermesini istedi
UZUN zamandir yollarinin bozuk olmasi ve sanayi esnafinin kisin çamur yazin toz toprak içinde kalmasi sorunlariyla gündeme gelen Atatürk Sanayi Sitesi’ne Torbali Belediyesi’nden sevindirici bir karar çikti. Site içerisinde faaliyet gösteren sanayi esnafinin kanun geregi yollarin yapilmasi için katilim payi ödemesi gerektigini belirten Belediye Baskani Ismail Uygur, “Bu zamana kadar pansuman islerini yaptik ama köklü çözüm üretilmesi için sanayi esnafinin da tasin altina elini koymasi ve katilim payi ödemesi gerekiyor. Bu yaz sanayi yollarina girecegiz. Belediye imkânlarini zorlayarak esnafi rahatlatmaya çalisacagiz” dedi.
SEN HALLEDERSIN BASKAN
BELEDIYEDE önceki gün gerçeklestirilen Meclis toplantisinin sonunda AK Parti Grup Sözcüsü Nurettin Albas, sanayi esnafinin isletmesine gelerek yollarin düzeltilmesini istediklerini belirterek, “Sanayi esnafi bana, ‘Baskan’a sesimizi sen duyur. Sen istersen o yollar yapilir’ dedi. Ben de sanayi esnafinin bu istegini size getirdim” dedi. Bunun üzerine Baskan Ismail Uygur, “Sen istersen yaparsin Sayin Albas” esprisiyle karsilik verdi. Bu istek karsisinda sanayi esnafina önerilerde bulundugunu anlatan Albas, “Onlara ‘Birlik olun. Sesinizi yükseltin. Tek tek basvurularla bir yere varamazsiniz’ dedim. Onlar da belediyeye kendi aralarinda hazirladiklari 170 imzali dilekçeyi getirdiler” dedi. Yollarin yapiminin belediye sorumlulugunda olmadigini bildigini anlatan Albas, en azindan çukurlarin onarilmasi konusunda belediyenin yardimci olmasini istedi.
KÖKLU ÇÖZUM URETECEGIZ
BELEDIYE eski Baskani Hasan Karatoklu’nun görev yaptigi dönemde sanayicileri ilçe merkezi disina tasirken yollari da yapma sözü verdigini ancak yapamadigini anlatan Baskan Uygur, Siteler Kanunu’na göre esnafin iç yollari kendilerinin yapmasi gerektigini söyledi. Emek Sanayi Sitesi’ndeki esnafla örnek bir isbirligi yaptiklarini ve katki paylarini ödedikleri için yollarini yaptiklarini anlatan Uygur, “Ancak Atatürk Sanayi Sitesi’nde herhangi bir yol katilim ücreti ödenmedi. Belediyenin bu alanda yol çalismasi yapmasi zorunlu degil. Belediye olarak vatandasin hakki olan yollarin yapilmasina öncelik veriyoruz. Ancak bu yaz inisiyatif kullanip sanayi yollarinin yapmayi planliyoruz. Bu yaz sanayi yolarina girecegiz. Pansuman islerini yaptik ama köklü çözüm üretilmesi için sanayi esnafinin da tasin altina elini koymasi ve katilim payi ödemesi gerekiyor” dedi. Uygur, bu yaz belediye imkânlarini zorlayarak esnafi rahatlatmaya çalisacaklari sözü verdi.
HURDACILAR BASAK YAPI’YA TASINACAK
ILÇEDE faaliyet gösteren hurdacilar, gerek çevre ve görüntü kirliligine neden olmalari gerekse olasi hirsizlik olaylarinin önlenebilmesi için kent disina çikarilarak tek çati altinda toplanacak. Özellikle belediyenin baslattigi proje kapsaminda geri dönüsümlü atiklarin hurdacilar tarafindan toplanmamasi amaciyla, Basak Yapi Sitesi’ndeki bos dükkânlar hurdacilar için tahsis edilecek. Hurdacilar 60 gün içerisinde bu alana tasinarak faaliyetlerini bundan sonra Basak Yapi’da sürdürecek. Yetkili kurumlarla birtakim görüsmeler neticesinde bu karari aldiklarini ifade eden Baskan Uygur, “Atatürk Sanayi Sitesi içerisindeki Basak Yapi Sitesi’nde bos dükkânlar var. Sokagin basindan ve sonundan olmak üzere burada kontrollü giris çikislarin yapilmasi saglanacak. Bu karar özellikle hirsizliklarin azaltilmasi için verildi. Ayrica Basak Yapi’da faaliyet gösterecek hurdacilara ruhsat da verilecek. Hurdacilarin da yeri yurdu belirlenmis olacak” dedi. Atiklarin çevre ve insan sagligina zarar vermeden toplanmasinin, geri dönüsümünün ve bertaraf edilmesinin belediyenin sorumlulugunda oldugunu anlatan Uygur, projenin devamliliginin saglanmasi adina kâgit, karton, plastik, metal, cam ve kompozit malzemelerden yapilmis atiklarin lisansli tesis yetkilileri disinda isletmeler sahislar tarafindan toplanmamasi hususunda özen gösterilmesi gerektigini kaydetti.