Uygur'un saygisi gözlerimi yasartiyor
28 yil boyunca ögretmenlik ve okul müdürlügü yapan emekli egitimci Nail Sen, simdi ticaret ile ugrasiyor. Torbali'nin gelisimini ve egitim camiasini degerlendiren Sen, önemli noktalara degindi. TORBALI'da uzun yillar ögretmenlik yaptiktan sonra 1995 yilinda emekli olan Nail Sen, babasindan kalma isyerinin basina geçerek emekliligin tanini çikartiyor. Ögretmenlik hayati boyunca bir çok basarili ögrenci yetistiren Sen'in [&hellip]
28 yil boyunca ögretmenlik ve okul müdürlügü yapan emekli egitimci Nail Sen, simdi ticaret ile ugrasiyor. Torbali’nin gelisimini ve egitim camiasini degerlendiren Sen, önemli noktalara degindi.
TORBALI’da uzun yillar ögretmenlik yaptiktan sonra 1995 yilinda emekli olan Nail Sen, babasindan kalma isyerinin basina geçerek emekliligin tanini çikartiyor. Ögretmenlik hayati boyunca bir çok basarili ögrenci yetistiren Sen’in ögrencileri arasinda Ismail Uygur, Izmir Alsancak Liman Sefi Yalçin Turan, Balçova Belediye Baskani Mehmet Ali Çalkaya ve sayisiz ögretmen, doktor, subay ve astsubay var. Deneyimli egitimcinin Torbali’ya bakis açisi, ilçedeki sosyal kültürel yasami nasil degerlendirildigi ile ilgili gazetemize önemli açiklamalarda bulundu. Eski ögrencisi olan baskan Uygur’un kendisine gösterdigi saygisinin gözlerini yasarttigini da sözlerine ekledi. Sen: “Ismail su anda bile beni gördügünde önümden geçmez. Gözlerimi yasartacak sekilde bana saygi gösterir” dedi.
TORBALI’NIN ÇEHRESINI HALUK ALPSU DEGISTIRDI
ASLEN Bati Trakya göçmeni olan Nail Sen, ilk okul 3. sinifa kadar Yunanistan’da bulunan Türk Okulu’nda okudu. 1955 yilinda Istanbula 2 yil aradan sonrada Torbali’ya gelen Sen, Kazimpasa Ilkögretim Okulunda 2 yil ögrenim gördü. Torbali Orta Okulu’ndan 1960 yilinda mezun olan Sen 1965 senesinde Izmir Kemal Lisesini bitirdi. Yüksek ögrenimini Konya Selçuk Egitim Enstitüsü’nde tamamlayan Nail Sen, 196770 yilinda Kars’in Susuz ilçesinde ögretmenlik yapti. 19701975 yillari aranda Pancar Orta Okulunda Müdür Yardimciligi yapti. 19751980 arasinda Torbali Lisesi Müdür Yardimciligini yürüten Sen, 19811995 yillari arasinda Gazi Ilk Okulu müdürlügünden emekli oldu. Emekli olduktan sonra 1966’dan bu yana faaliyette olan babasindan kalan isyerinin basina geçerek ticaret hayatina atildi. Hayatta her seyin üstesinden geldigini, yalnizca politikayi beceremedigini ifade eden Sen, ilçeye geldigi günden bu yana 7 belediye baskani gördügünü söyledi. Sen, “Söyleyeceklerimin siyasetle alakasi yok. Ilçenin çehresini degistiren Haluk Alpsu oldu. Bana göre Hasan Karatoklu’nun tek eseri kapali pazar yeriydi. Ancak simdiki baskanimiz olan eski ögrencim Ismail Uygur, sayamayacagim kadar güzel seyler yapti ve yapiyor” dedi.
OKULLARA BASKI VAR
TURKIYE’deki egitim sistemini begenmedigini dile getiren Sen: “Türkiye’de ögretmen olmayan pek çok kisi ögretmenlik yapiyor. Ögretmenlik bu kadar basit ise eger neden çocuklarimizi okula gönderiyoruz? Veliler okul idaresi ve ögretmenlerin çok isine karisiyor. Devlet bu bunu özellikle yaptiriyor. Parasiz egitim dedikleri bu kadar olur herhalde. Bunlarin yani sira üniversiteli ögrencilerimize büyük baski uygulaniyor. Universiteler 12 Eylüldeki üniversiteler degil. Basi bos anlamina gelmeyecek sekilde ögrencilerimiz özgür birakilmalidir” dedi.
TORBALI BIRÇOK OLAYA GEBE
TORBALI’da sosyal ve kültürel yasamin çok zayif oldugunu ifade eden Sen, yeni yapilan ve yapilacak olan eserlerin ilçe-deki sosyal yasami güçlendi-recegini söyledi. Torbalili ol-maktan gurur duydugunu dile getiren Sen. “Torbalili olmak-tan gurur duyuyorum. Izlenim-lerime göre ilçede ileriye dö-nük patlamaya hazir pek çok olaya gebe. Bunun nedeni fazla göç olmasi ve Memleket-lerinden göçüp gelen insanla-rin örf ve adetlerini beraber-lerinde getirmesi. Daha evvel memleketlerinde yasadiklari geleneklerle buraya ayak uy-duramiyorlar. Bundan dolayi büyük sikintilar var. Tabi bu du-rum ancak egitim ve hosgörü ile asilir” dedi.