Vatandaşın Ulaşım İsyanı

Torbalılı vatandaşlar şehir içi ulaşımda büyük problem yaşıyor. Vatandaşlar ESHOT'un yetersizliğinden dolayı şehir içi dolmuşların geri gelmesini istiyor.   İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki ulaşım problemleri için ESHOT'un dışında İZTAŞIT modeli ile ilçe ve beldelerde bulunan vatandaşları konforlu ve ucuz taşıma sistemine geçmişti. Torbalı'da ise halen bu sistem başlamış değil. Yıllardır şehir içi dolmuş kooperatiflerinin birbirini [&hellip]

Vatandaşın Ulaşım İsyanı

Torbalılı vatandaşlar şehir içi ulaşımda büyük problem yaşıyor. Vatandaşlar ESHOT’un yetersizliğinden dolayı şehir içi dolmuşların geri gelmesini istiyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki ulaşım problemleri için ESHOT’un dışında İZTAŞIT modeli ile ilçe ve beldelerde bulunan vatandaşları konforlu ve ucuz taşıma sistemine geçmişti. Torbalı’da ise halen bu sistem başlamış değil. Yıllardır şehir içi dolmuş kooperatiflerinin birbirini mahkemeye taşımasıyla duran şehir içi dolmuş seferleri sonrası her ne kadar da şehir içi ulaşımında ESHOT faal rol üstlensede Torbalılılar, eski usul dolmuşları ilçe merkezinde yeniden görmek istiyor.

 

“ARTIK ÇÖZÜM BULUNSUN”

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Semra Çıkık, “Torbalı’da şehir içi ulaşım yetersiz… Dolmuşlar kalktığından beri her yere yürüyerek gidiyorum. Bir ara diğer ilçelerdeki uygulanan İZTAŞIT modeli önerilmişti, ama öneri havada kaldı yapılan bir şey yok ya İZTAŞIT gelsin ya da eski dolmuşlarımız. Benim 11. sınıfa giden kızım var, yeni dönem başlayacak bu öğrenciler ne yapacak?’’ diye sordu.

 

İZTAŞIT MODELİ NEDİR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi dışındaki ilçelerde çalışan taşımacılık kooperatiflerini, İZTAŞIT ile beraber ESHOT Genel Müdürlüğünün denetimi altına alıyor ve toplu ulaşım ağına dahil ediyor.

 

İZTAŞIT’LARIN ÖZELLİKLERİ

Sekiz metre uzunluğundaki araçlar, 21’i oturarak olmak üzere 60 yolcu kapasiteli. Son teknolojiyle donatılmış, konforlu, Euro 6 emisyon standartlarına uygun, engelli dostu, klimalı, kameralı ve alçak tabanlı otobüsler, GPRS cihazı sayesinde filo takip sistemine de uyumlu. İZTAŞIT araçlar ile vatandaşların daha konforlu ulaşım sağlamasına olanak sağlıyor. HÜSEYİN GÜRHAN

Haber