Vergi rekortmeni Torbali yapilandirmada da birinci

IZMIR Vergi Dairesi Baskani Rifat Engin, vergi rekortmeni Torbali'nin yapilandirmada da Izmir birincisi oldugunu açikladi. Torbali'dan, 8 bin kisi 56 milyon 790 bin TL için yapilandirma basvurusu yapti.  MECLIS Baskani Erkan Aksoy'un baskanliginda toplanan Torbali Ticaret Odasi meclisi Izmir Vergi Dairesi Baskani Rifat Engin'i agirladi.Izmir Vergi Dairesi Baskanligi, Torba Kanun kapsaminda vergi borçlarinin yeniden yapilandirilmasinin [&hellip]

Vergi rekortmeni Torbali yapilandirmada da birinci

IZMIR Vergi Dairesi Baskani Rifat Engin, vergi rekortmeni Torbali’nin yapilandirmada da Izmir birincisi oldugunu açikladi. Torbali’dan, 8 bin kisi 56 milyon 790 bin TL için yapilandirma basvurusu yapti. 

MECLIS Baskani Erkan Aksoy’un baskanliginda toplanan Torbali Ticaret Odasi meclisi Izmir Vergi Dairesi Baskani Rifat Engin’i agirladi.Izmir Vergi Dairesi Baskanligi, Torba Kanun kapsaminda vergi borçlarinin yeniden yapilandirilmasinin avantajlarini Torbali’daki is adamlarina anlatti. Torbali Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Abdulvahap Olgun, vergisini zamaninda ödeyen mükelleflere ‘bonus’ verilmesini önerdi. Meclis Salonunda yapilan aralik ayi meclis toplantisinda, 6552 Sayili Torba Kanun Bilgilendirmesi de yapildi. Toplantidakonusan Izmir Vergi Dairesi Baskani Rifat Engin, vergisini zamaninda ödeyen mükelleflere yönelik ayricalik yapilmasi önerisini Ankara’da bakanlik nezdinde gündeme getirecegini söyledi. Vergi affiyla ilgili basvurulari da degerlendiren Engin, “Torbali’da 8 bin kisi 56 milyon 790 bin TL için yapilandirma basvurusunda bulundu. Ilçede yüzde 60 oraninda bir yapilandirma basvurusu var. Bu oran Izmir ortalamasinin da üstünde” dedi.

 BONUS ÖNERISI

Torbali Ticaret Odasi (TTO) Aralik Ayi Meclis Toplantisi’ni önceki gün gerçeklestirdi. Toplantiya Izmir Vergi Dairesi Baskani Rifat Engin, Grup Müdürü Mürsit Kiliç, Teskilat Müdürü Mustafa Tasar ve Torbali Vergi Dairesi Müdürü Naci Uzer de katildi. Meclis Baskani Erkan Aksoy, yeterli çogunlugun olusmasiyla meclisi açarken, toplantida sözü ilk olarak Yönetim Kurulu Baskani Abdulvahap Olgun aldi. Izmir’deki ilk ilçe ziyaretini Torbali’ya gerçeklestiren Vergi Dairesi Baskani Engin’e tesekkür ederek sözlerine baslayan Olgun, Torbali’nin Izmir ekonomisine yaptigi katkilara vurgu yapti. Vergi rekortmeni bir ilçe olduklarina vurgu yapan TTO Baskani Olgun, Torbali’nin Izmir’in vergisinin yüzde 55’ini tek basina karsiladigini, Türkiye genelinde ise ilk 5’te yer aldiklarini vurguladi. Bu rekortmenligi de zaman zaman çesitli platformlarda kullandiklarini ifade eden Olgun: “Torbali’nin Izmir’deki farkindaligi artmali. Ekonomideki basarimizi her platformda dile getirmeliyiz. Oda olarak daha önce de Torba Yasa ile ilgili bilgilendirme toplantisi yaptik. Borcunu zamaninda ödemeyen mükellefler için bir yapilandirma yapilmasi oldukça güzel. Ancak borcunu zamaninda ödeyen mükelleflere yönelik de bir çalisma yapilmali. Vergisini zamaninda ödeyene bonus verilmeli, ayricalikli olmali, indirim saglanmali” seklinde konustu.

 56 MILYON 790 BIN LIRA YAPILANDIRILDI

Torba Yasa’da basvurularin 1 ay uzatildigina deginen Engin, bu yasanin vergi asli ve cezalarini güncelledigini kaydetti. Mükelleflerin ödeme güçlüklerinin azaltilmasinin hedeflendigini dile getiren Rifat Engin, ilk taksit ödemesinin 2 Subat’a kadar uzatildigini söyledi. Torbali’nin görevlerini ve mükellefiyetlerini yerine getirdigini kaydeden Rifat Engin: “Torbali’da, vergi yapilandirmasi için bugüne kadar 8 bin basvuru yapildi. Bu basvurular ile 56 milyon 790 bin liranin yapilandirmasi yapildi. Bu rakamlar dogrultusunda Torbali’da yüzde 60 oraninda yapilandirma gerçeklestirildi. Bu oran Izmir’in de çok üstünde bir oran. 32 bin 973 borç kaydi ise temlik edildi. 2 milyon 200 nim TL degerindeki vergi ve ceza borcu silindi. Gelirler Vergisi Rekortmenleri Izmir siralamasinda 11. Firma Torbali’da yer aliyor. Ayrica Kurumlar Vergisi Sampiyonlugu’nda ise Izmir’in birincisi, üçüncüsü ve altincisi da Torbali’da. 500 büyük sanayi kurulusu listesinde 36.’si ve 98.’si, vergi tahakkukunun yüzde 98’ini tahsil eden Torbali’dan. 278 mükellefimiz KDV iadesi almakta. Bu konuyla ilgili Torbali Vergi Dairesi’nde aylik 150 dosya islem görüyor” seklinde konustu.Yapilan konusmalarin ardindan soru-cevap kismina geçildi. Rifat Engin, Ticaret Odasi üyelerinin sorularini yanitladi. Toplantinin ardindan Abdulvahap Olgun ve Meclis Baskani Erkan Aksoy tarafindan Rifat Engin’e ‘Iki Kizlar Heykeli’ hediye edildi.