Volkan İtfaiye'den bir öncü yatırım daha

Torbalı'da birçok öncü yatırıma imza atan Volkan İtfaiye alternatif enerji üretimine geçiş projesi kapsamında Torbalı'daki fabrikasının çatısına güneş enerjisi panelleri kurduruyor

Volkan İtfaiye'den bir öncü yatırım daha

Son yıllarda güneşe yatırımların büyümeye başladığı ilçemizde özellikle yeni yıl itibariyle elektriğe gelen zamlardan sonra fabrikalar, alternatif çözümler arama çalışmalarını hızlandırdı. Bu bağlamda maliyet performans açısından en verimli yöntem olan çatı üstü güneş enerjisi santralleri ülke genelindeki sanayi tesislerinin gözdesi konumuna gelmeye başladı. Torbalı’da da birçok öncü yatırıma imza atan Volkan İtfaiye bu sistemi fabrikasının çatısına kurdurarak kendi enerjisinin üretme yolunda önemli bir adım attı.

İLÇEDE GÜNEŞ ENERJİSİNE TALEP ARTTI

Entegro Enerji Sistemleri ve Vagus Enerji Sistemleri ortaklığıyla çatısına panelleri kurdurmaya başlayan Volkan İtfaiye’nin kısa sürede çatısına güneş panellerini yerleştirerek, kendi enerjisini kendi üretmeye başlaması bekleniyor. İlçede özellikle yılbaşından sonra birçok firmanın daha güneş enerjisine yatırım yaptığı öğrenildi. Kendi elektriğini kendi üretmeye karar veren firmalar böylelikle çok yüksek gelen elektrik faturalarından tasarruf etmiş olacak. Öte yandan güneş enerjisinden elektrik üreten güneş enerjisi sistemleri sayesinde tasarruflu elektrik tüketiminin aynı zamanda bir yatırım aracı haline geldiğini vurgulayan yatırımcılar bunun çok karlı olduğunu kaydetti.