Yanlis hesap Bagdat'tan döndü

Izmir'in tüm çöpüne 30 yil boyunca ev sahipligi yapmaktan kurtulan Taskesik Köyü'nde büyük bir mutluluk hakim. Köylüler, ilçedeki kurumlari örgütleyen TTO'ya ve süreçte emegi geçen herkese tesekkür ediyor IZMIR Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilmak istenen çöp deponi alanindan vazgeçilmesinin ardindan Taskesik Köyü’nde adeta bayram havasi esiyor. Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu’nun geçtigimiz günlerde yaptigi açiklamada, ÇED [&hellip]

Yanlis hesap Bagdat'tan döndü

Izmir’in tüm çöpüne 30 yil boyunca ev sahipligi yapmaktan kurtulan Taskesik Köyü’nde büyük bir mutluluk hakim. Köylüler, ilçedeki kurumlari örgütleyen TTO’ya ve süreçte emegi geçen herkese tesekkür ediyor

IZMIR Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilmak istenen çöp deponi alanindan vazgeçilmesinin ardindan Taskesik Köyü’nde adeta bayram havasi esiyor. Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu’nun geçtigimiz günlerde yaptigi açiklamada, ÇED dosyasinin hazirlanmasi kapsaminda Taskesik’teki alanin zemin etüdlerini yaptirdiklarini, bu çalismalar sonucunda yeraltindaki tabakanin sizdirmazlik konusunda sikintili oldugunun ortaya çikmasi üzerine buraya çöp depolama alani kurmaktan vazgeçtikleri ifadelerine yer vermesi, köylülere rahat bir nefes aldirdi. Yaklasik 2 yillik bir mücadelenin ardindan mutlu sona ulastiklarini söyleyen Taskesik Muhtari Ismail Çakaloglu, “Hakadalet yerini buldu. Yanlis hesap Bagdat’tan döndü” dedi. Ismail Çakaloglu, ilçedeki 40 kurumun çöpe karsi tek yürek olmasini saglayan Torbali Ticaret Odasi basta olmak üzere sürecin ilçe lehine sonuçlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür etti.

“ÇIFTE BAYRAM YASADIK”

ÇÖPLUK olmayi hak etmediklerini ifade eden Taskesik Muhtari, ÇED raporunun sonuçlarini ilk günden bu yana kendisinin her platformda dile getirdigini söyledi. Ismail Çakaloglu, “Taskesik sulak bir arazi ve gelismeye elverisli bir bölge. Dört bir yani zeytinliklerle kapli, aricilik yapiliyor ve demiryolumuzun buradan geçmesi bizim için büyük bir sans. Sanayiciler bölgemize ilgi göstermeye basladi. Çöp deponi alani yapilmasi bizim sonumuz olacakti. Çok sikintilar çektik ama konunun bu sekilde sona ermesi bizi rahatlatti. Izmir’de tarima elverisli olmayan veya sanayinin gelisme imkani olmayan birçok arazi var. Bu bölgelere tesisin kurulmasi daha uygun olacaktir” dedi. Bayram öncesi Kocaoglu’nun yaptigi açiklama ile kendilerine en güzel bayram hediyesinin verildigini ifade eden Çakaloglu, vatandaslarin çifte bayram sevinci yasadiklarini belirtti.

BIZE SIPER OLDULAR

UZUN ugraslar sonucu Taskesik’ten vazgeçilmesinde büyük rol oynayan ve kendilerine destek veren herkese tesekkür eden Çakaloglu, “Bireysel mücadelemizi ilk duyan Torbali Ticaret Odasi oldu. Hem maddi hem de manevi olarak büyük destek verdi. Yazili ve görsel basin, siyasi partiler, sivil toplum kuruluslari, Çevre ve Orman Bakani Veysel Eroglu, Kültür ve Turizm Bakani Ertugrul Günay ile bölge milletvekilleri ve bizi bu süreçte yalniz birakmayan Torbali halkina tesekkür ediyoruz. Onlarin destegi ile Taskesik yok olmaktan kurtuldu. Burada yasayan yaklasik 500 insana sahip çikip, dogayi korumak adina adeta bize siper oldular. Allah onlardan bin kere razi olsun. Öte yandan Aziz Kocaoglu’na da geç de olsa yanlistan döndügü için de tesekkür ederim” dedi.