Yapılan eserler yurtdışında sergileniyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu Doğal Yapı Taşları bölümü öğrencileri Mozaik Taşları dersinde taşlar ile yaptıkları eserlerde harikalar yaratıyor. Öğrenciler ortalama 75 saatlik süren her mozaik çalışmasında taşlardan paha biçilemez eserler yapıyor

Yapılan eserler yurtdışında sergileniyor

Mozaik sanatı, Anadolu topraklarında yeşeren farklı medeniyetlerin bir yansıması olarak hem doğu kültüründen hem de batı kültüründen beslendiği için içerisinde zengin bir çeşitliliği barındırıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu Doğal Yapı Taşları bölümü öğrencileri, 5 bin yıllık tarihi olan sanat dalını yaşatıyor.

Haber
BİR ESERİ OLUŞTURMAK 75 SAAT SÜRÜYOR
Doğal Yapı Taşları bölümü öğrencileri Mozaik Taşları derslerinde 3 ile 5 kişi arasında değişen gruplar halinde mozaikler yapıyor. Öğrenciler mermer ve kum taşı başta olmak üzere onlarca farklı taşı keserek mozaiklerini oluşturuyor. Eserlerin boyutuna göre 70 ile 150 saat arasında değişen çalışma süresinde öğrenciler on birlerce taş parçasını bir araya getiriyor. Öğrencilerin yaptıkları eserler ise okulda sergileniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu’nda yapılan bazı eserlerin yurt dışındaki sergilerde de yer aldığı belirtildi. Doğal Yapı Taşları bölümü öğrencisi Rıza Topçu, “Mozaik yapmak sabır işi. Grup halinde yaptığımız için sıkılmıyoruz” dedi. Yüksekokulun Müdürü Prof. Dr. Celalettin Şimşek, mozaiklerle ilgili yaptığı kısa açıklamada “Öğrencilerimizin yaptıkları mozaik eserler ülke içinde ve yurtdışındaki önemli sergilerde yer aldı. Talep gelmesi halinde uygun zeminlere mozaik çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Haber