Yaz yağmuru ovaya pek yaramıyor

 Torbalı'da da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hasadı devam eden sebzelere ve olgunlaşma döneminde olan meyvelere büyük zarar veriyor. İZMİR'DE kent merkezinde önceki akşam metrekareye düşen 35,5 kilogram yağışın ardından dün de yer yer sağnak yağış vardı Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, önceki akşam akşam saatlerindeki kuvvetli yağış sırasında kısa süreli [&hellip]

Yaz yağmuru ovaya pek yaramıyor

 Torbalı’da da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hasadı devam eden sebzelere ve olgunlaşma döneminde olan meyvelere büyük zarar veriyor.

İZMİR’DE kent merkezinde önceki akşam metrekareye düşen 35,5 kilogram yağışın ardından dün de yer yer sağnak yağış vardı Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, önceki akşam akşam saatlerindeki kuvvetli yağış sırasında kısa süreli fırtına etkili oldu, şimşek ve yıldırım olayları meydana geldi. Metrekareye düşen yağış miktarı ise kent merkezinde 35,5, Gaziemir’de de 20 kilogram olarak ölçüldü. Kısa süreli fırtına, dolu, şimşek ve yıldırım olaylarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması istendi. Torbalı’da da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hasadı devam eden sebzelere ve olgunlaşma döneminde olan meyvelere büyük zarar veriyor.

İNCİRİ ÇATLATIYOR

Torbalı’da önceki akşamüzeri etkili olan kısa süreli yağmasına rağmen özellikle arazilerde hasara neden olan sağnak yağış Karakuyu başta olmak üzere birçok bölgede kerpiç evlerin çökmesine neden oldu. Yaz yağmuru en büyük zararı meyve ağaçlarına ve hasadı devam eden sebzelere veriyor. Yağmurdan sonra tarladaki domates ve salatalıkta hastalık oluşma riski bulunurken, şu an olgunlaşma döneminde olan incirde de çatlama endişesi var. Çiftçiler temennilerinin yaz yağmurlarının hasat devam ederken mağduriyete yol açmaması olduğunu belirtti.

SICAKLIK DÜŞECEK Mİ?

Torbalı’da yaz yağmuru ile birlikte hava sıcaklığında yaşanan düşüş bir hafta boyunca devam edecek. Hafta başında 40 dereceye ulaşan hava sıcaklığı yağmur ile birlikte 32 dereceye gerilerken, hissedilen hava sıcaklığı da 30’u buldu. Serinlik hayatın her alanında hissedilmeye başlandı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yaz yağmurunun devam etmeyeceği fakat Torbalı başta olmak üzere İzmir genelinde hava sıcaklıklarının bir süre daha 34-35 derece seviyelerinde seyredeceği belirtildi.