İzmir Kalkınma Ajansı yani İZKA; “Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak” amacıyla 2006 yılında kurulmuştur.
İZKA, ülke sınırları içerisinde bulunan 26 adet Kalkınma Ajansı’ndan biridir. İzmir ili sınırları içerisinde yer alan; kar amacı gütmeyen (belediyeler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, dernekler, vakıflar vb.) kurum ve kuruluşların yanı sıra, kar amacı güden (KOBİ vb.) kuruluşları da desteklemektedir.
İzmir Kalkınma Ajansı 09 Aralık 2015 tarihi itibariyle üç yeni mali destek programı başlatmıştır. Tüm İzmir’i kapsayacak şekilde oluşturulan üç yeni mali destek programı çerçevesinde;
Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı’na 15 Milyon TL
Mesleki Eğitim Mali Destek Programı’na 15 Milyon TL
Küçük Ölçekli Sanayi Bölgelerini Geliştirme Mali Destek Programı’na 5 Milyon TL
olmak üzere toplam 35 Milyon TL’lik kaynağın başarılı projeler yoluyla kullandırılması hedeflenmektedir. Şimdi gelin bu programların detaylarını hep birlikte inceleyelim.
YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI
Programın amacı, “İzmir’de Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri kapsamında yenilikçi ürün üretim kapasitesinin geliştirilmesi; yenilenebilir enerji kullanımının tüm sektörlerde yaygınlaştırılması ile verimlilik, rekabet gücü ve sürdürülebilir çevresel performansın artırılması” olarak belirlenmiş.
Kimler Başvurabilir: Programın kar amacı güden bileşenine; KOBİ vasfı taşıyan işletmeler, kamu kontrolündeki işletmeler, serbest bölge yönetici şirketleri ve teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri başvurabilecek. Programın kar amacı gütmeyen bileşenine ise; kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve tüzel kişiliği haiz bağlı kuruluşları, üniversite rektörlükleri, organize sanayi bölgesi yönetimleri, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, kooperatifler ve birlikler ile dernekler, vakıflar ve bunların üst kuruluşları başvurabileceklerdir.
Kar Amacı Güden Kuruluşlar için;
Toplam Bütçe: 7.5000.000 TL
Asgari-Azami Destek Tutası: 75.000-600.000 TL
Asgari-Azami Destek Oranı: %10-%50
Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için;
Toplam Bütçe: 7.5000.000 TL
Asgari-Azami Destek Tutası: 75.000-1.000.000 TL
Asgari-Azami Destek Oranı: %10-%75
MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI
Programın amacı, “İzmir’de işgücü piyasasının gereksinim duyduğu mesleklere yönelik mesleki eğitimin yenilikçi yaklaşımlar yoluyla güçlendirilmesi amacıyla; İzmir’de mesleki eğitimin kalitesinin artırılması, hayat boyu öğrenme hizmetlerinin yaygınlaştırılması, mesleki eğitim programlarının ihtiyaca yönelik olarak tasarlanması, yenilikçi model ve yöntemler kullanımıyla, mesleki eğitim kalitesinin uluslararası standartlara eriştirilmesi” olarak belirlenmiş.
Kimler Başvurabilir: Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında sadece kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar uygun başvuru sahibi olacaktır.
Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için;
Toplam Bütçe: 15.000.000 TL
Asgari-Azami Destek Tutası: 150.000-750.000 TL
Asgari-Azami Destek Oranı: %10-%90
KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMI
Programın amacı, “İzmir’de yer alan küçük ölçekli sanayi bölgelerini cazibe merkezleri haline getirmek amacıyla küçük ölçekli işletmelerin yoğun olarak yer aldığı sanayi bölgelerinin altyapıları ile çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, bu bölgelerde yerleşik işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda daha kaliteli hizmet sunulmasının sağlanması” olarak belirlenmiş.
Kimler Başvurabilir: Programa İzmir’de merkezi veya yasal şubesi bulunan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, belediyeler ve tüzel kişiliği haiz bağlı kuruluşları, sanayi sitesi yapı/işletme kooperatifleri ile sanayi üretimi amaçlı kurulmuş toplu işyeri yapı/işletme kooperatifleri başvuruda bulunabileceklerdir.
Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için;
Toplam Bütçe: 5.000.000 TL
Asgari-Azami Destek Tutası: 250.000-1.000.000 TL
Asgari-Azami Destek Oranı: %25-%75
Proje Süresi: 24 Ay
İnternet Üzerinden Son Başvuru Tarihi: 26 Şubat 2016 Saat: 17.00
Proje Dosyası Son Teslim Tarihi: 04 Mart 2016 Saat: 17.00
Kaynak: www.izka.org.tr
Üreten, gelişen, koruyan İzmir için… Girişimle kalın, girişimci kalın…
Detaylı Bilgi ve Proje Başvurularınız için telefon numaram ve mail adresim: 0537 331 34 41 [email protected]