Günün sözü “Taraftar, takım tutar; takım, taraftar tutmaz?” Kubilay Kaplan
Geçenlerde bir dost meclisindeyiz. Oradan buradan konuşuyoruz. Laf dönüp dolaşıp siyasete, oradan da milletvekilliği seçimlerine geldi. Bir arkadaşımız yakinen tanık olduğu ve hayli ilginç bulduğu bir anısını bizimle paylaştı. Bir milletvekili aday adayı, arkadaşımızın oturduğu semte geliyor. Partinin ilçe bürosunda toplantı tertip ediliyor.Aday adayı cep telefonunu masaya bırakıyor ve akabinde konuşmaya başlıyor.O esnada da masada bulunan cep telefonu sürekli çalıyor. Bizim aday adayı telefonu yanında oturanlara uzatarak, “şunu kapatmayı bilen var mı?Ben bilmiyorum da,konuşurken konsantrasyonumu bozuyor.”diyor. Bize bu anekdotu aktaran arkadaşın dediğine göre hikayede bahsi geçen bu aday adayı, altmış yaş civarındaymış. Teknoloji özürlü olmak yaşla doğru orantılı olmasa gerek.Yalnız teknolojiyi yeterince kullanamayan kimselerin siyasetin değişen doğasına adapte olmakta zorlandıkları da bir gerçek.Tıpkı bu misalde olduğu gibi teknolojik aygıtları kullanma becerisinden yoksun olanlar kimi zaman komik duruma düşebiliyorlar. Neticede teknoloji tarafından çepeçevre sarmalanan ve teknolojideki değişmeleriyle değişimlere uğrayan bir dünyadayız artık.Torbalı’dan milletvekili aday adayı olarak boy gösterenler neyse ki,bu anekdotta bahsedilen kişi gibi değiller. Bir yerde konuşurken cep telefonu çaldığında hepsinin de telefonu kapatacak kadar teknolojik bilgiyle donandığını varsaymaktayım. Ancak işin propaganda ve algı yönetimi konularında iki isim biraz önde gibi. İzlediğim kadarıyla Ak Parti’nin aday adayı Atilla Kaya,sosyal medya mecralarını çok aktif şekilde ve gayet isabetli kullanıyor. Kaya’nın çok fazla sayıda takipçisi olduğu da gözlerden kaçmıyor. Atilla Kaya’nın kendi sosyal medya kitlesini çok öncen oluşturmaya başladığı anlaşılıyor. Genç siyasetçinin İzmir sathındaki yüksek kredisinde bu sosyal ağları ustalıkla kullanmış olmanın getirdiği puanlar olduğu da muhakkak. Atilla Kaya, haricinde Torbalı siyasetine yeni dahil olan genç bir isim, Halit Dalgıç da sosyal ağları kullanma konusunda mahir görünüyor. Facebook’ta daha şimdiden bir sürü Halit Dalgıç gönüllüsü oluştuğunu görmek şaşırtıcı.Fanları ve takipçi sayısı hızla artıyor. Halit Dalgıç da sosyal medya hesapları vasıtasıyla kendisini tanıtmaya ve hedef kitleye ulaşmaya gayret gösteriyor. Zaten geleceğin siyasi mevzilerini, teknolojinin değiştirdiği bu dünyada seçmen profilinin de değişimini algılayanlar kazanacak.
Dilmaç röportajı eksik kalmış
Pazartesi günü arkadaşımız Zeynel Adıgüzel’in röportaj konuğu Torbalı’nın önemli müteahhitlerinden Fesih Dilmaç’tı. Gazetemizde tam sayfa yer alan röportajı dikkatle okudum. Her ne kadar bende ,teknik açıdan iyi bir röportaj izlenimi uyandırsa da bu röportaj sanki içerik açısından biraz noksan kalmış.Ben, Fesih Dilmaç’ın Torbalı siyaseti hakkındaki fikirlerinin de en azından Torbalı’daki inşaat sektörü hakkındaki fikirleri kadar mühim olduğunu düşünüyorum. Ne de olsa Dilmaç, bir sene önce vuku bulan yerel seçimde aktif olarak rol almış bir isim. Yanılmıyorsam Dilmaç, DSP’nin Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Öz’ün meclis listesinde birinci sırada yer alıyordu. Torbalı siyasetiyle alakalı çok enteresan tespitleri olduğunu bilen birisi olarak o röportajda biraz da siyaset konuşulmasının içeriği daha da renklendireceğini düşünmekteyim. Bilmem ki, yanılıyor muyum?
Torbalı’da araç kullanıyorsan…
-Bir gaza, bir frene basmaktan bacak kaslarının gelişeceği muhakkak. Sürekli direksiyon kırmaktan da iyi kol kası yapacaksın. Caddelerde önlenmesi imkansız bir kazaya karışınca bu kol kaslarına ihtiyacın olacaktır.
-Böbrek üstü salgı bezlerinden aşırı miktarda stres hormonu salgılanacağından ötürü strese karşı süper bir bağışıklık geliştirebilirsin…Ya da geliştiremeyebilirsin ve tek düze olması muhtemel hayatın anti depresan haplarıyla renklenir.
– Park edecek uygun bir yer ararken altıncı duyunun geliştiğini hissedeceksin. Beynin adeta bir radar gibi çalışacak zamanla.
-Ana caddelerdeki akşam trafiğinde dakikalarca beklerken kendini dinleme fırsatı bulacaksın. Maziyi ve geleceği düşünmek için iyi bir zamandır o saatler.
-Trafik yüzünden bir yerlere gecikecek olursan “hızlı ve öfkeli” filminin devamında oynamaya aday olabilirsin.
– “Bir trafik sorunu bile çözülemedi şu memlekette” gibi yorumlarda bulunurken siyaset hevesin kamçılanır. Gazetelerde ya da sosyal medyada bu konuda ki şikayetlerini ve fikirlerini paylaşırken bir bakmışsın iyi bir yazar olmuşsun.
-Yanından vızıldayarak geçen motosikletlilere özenip yeni ve daha heyecanlı bir hayata kapı aralayabilirsin.
-Torbalı’da araç kullanırken bundan böyle macera filmi izlemeye gerek duymayacaksın yani…