MADEM Ki konumuz bu.
Apartman hayatinin trajikomik hadiselerinden bir tanesini anlatmakla baslayalim.
Arkadasin birisinden dinlemistim.
Asagida anlatacagim hadise Torbali’da yasanmis.
6 katli bir apartmanin, besinci katinda yasayan bir vatandas gecenin geç saati alkol alip balkona çiktiktan sonra bagira çagira sarki söylüyormus.
Ust katta oturan apartman sakini de bu paldimsiza bir ders vermek için bir kova soguk suyu alt balkondaki açik hava sanatçisinin üzerine boca ediyormus.
Alt kattaki düsüncesiz adamin sesi birkaç ay kesiliyormus.
Fakat birkaç ay sonra tekrardan alkollü kafayla balkona çikip bagirarak sarki söylemeye devam ediyormus.
Insanlarin birbirlerinin haklarina en çok riayet etmeleri gereken apartmanlarda yasanan bu nahos ötesi olaylar Allah göstermesin ama adami katil edecek cinsten.
Apartmanlarda yasanan bu hak ihlalleri özellikle yaz aylarinda gemi aziya aliyor.
Geçen gün bu kösede yayinlanan bir yazida Ertugrul Mahallesi Mithatpasa Caddesi’ndeki Kervan Ekmek Fabrikasi’nin sebep oldugu gürültü kirliliginden bahsederek yetkililerden bu konunun üzerine egilmelerini rica etmistik.
Bu hususta bana dert yanan apartman sakinleri degisen hiçbirsey olmadigini,ekmek fabrikasinin gece yarisindan sonra yaydigi gürültü yüzünden uykusuz kaldiklarini dile getirdiler.
Torbali Kaymakami Zeki Aslan kendisine çözüm için müracaat eden vatandaslara birer dilekçe yazdirarak Torbali Belediyesi’ne göndermis.
Torbali Belediyesi Zabitalari da bu konunun kendilerini ilgilendirmedigini söylemisler.
Simdi bu ekmek fabrikasinin sahipleri ile apartman sakinleri arasinda bir hadise meydana gelirse ve birilerinin cani yanarsa sorumluluk kime ait olacak?
PAMUKYAZI’DAKI ÇAMLARI KORUMAK DA LAZIM
TORBALI Belediyesi geçtigimiz gün gayet anlamli bir etkinlige imza atarak benim de köyüm olan Pamukyazi’ya hatiri sayilir miktarda fistik çami dikti.
Agaç ve doga asigi bir vatandas olarak köyüme yapilan bu güzellige sevindim ama bir yandan da o agaççiklar için endiseleniyorum.
Agaçlarin koruma altina alinip alinmadigini bilmiyorum ama umarim dikilen bu fistik çamlari için koruma tedbirleri de düsünülmüstür.
Çünkü kis aylarinda yakacak agaç teminini sagdan soldan karsilamaya aliskin kimi vatandaslarin bu agaçlara da musallat olabilecekleri endisesini tasiyorum.
Çocuklugumda Pamukyazi Ovasi’na baktigimda uzayip giden envai çesit agaçlariyla orasini bir ormana benzetirdim.
Simdi ayni yerlere baktigimda sadece uzayip giden tarlalari görüyorum.
Çünkü bir zamanlar orada bulunan yüzlerce agaç belesçi vatandaslar tarafindan maalesef kislik odun yapildi.
O yüzden Belediyenin Pamukyazi Ovasinda dikilen fistik çamlarini korumasi bü yük önem arz ediyor.