Vedat Aksu

Halil başkanla ekonomiyi düzelttik

Vedat Aksu

Yolda 7-8 aydır görüşemediğimiz Esnaf Odası Başkanı Halil Gülcü’yle karşılaştım. Nasılsın, işler nasıl, Torbalı’da durumlar nasıl diye başlayan ayak üstü sohbetimizde kendimizi kahvede çay içerken bulduk. Torbalı yerel seçimlerini konuştuk. İsmail Uygur’un kazanacağından zerre şüphe duymadığını ama 8 bin oy fark olacağını tahmin etmediğini söyledi. Bir de 3. dönemini yaşayan sayın Uygur’un yarım kalan projelerinin olduğunu ve ilçemize çok önemli hizmetler yapacağını müjdeledi. Tabi gerek sayın Gülcü’nün esnaf odası başkanı olması gerekse de benim ikinci üniversitemi ekonomi üzerine okumamdan olsa gerek konu bir anda ekonomiden açıldı. Başkan yanlış politikaların ceremesini çektiğimizi söyledi ve yapılması gerekenlerle ilgili tezlerini söyledi. Ben de biraz ekonomiden anladığım için ekonomide başarılı olmuş ülkelerin politikalarını anlattım. Yaklaşık bir saat süren sohbetimizde dolar 3.50, euro 4.40’a kadar düştü. Tam enflasyon, faizi düşürüp vatandaşın alım gücünü yükseltiyorduk ki başkanın önemli bir işi çıkınca gitmek zorunda kaldı. Bu arada kahve sohbetimiz esnasında başkanı gören gelip selam verip halini hatrını sordu. Başkanın yıllardır çok sevildiğini ve itibar için makama ihtiyaç duymadığını zaten biliyoruz. Bu durum makamla itibar sahibi olanları aklıma getirdi. Hani şu makamlarını kaybedince sokağa bile çıkacak yüzü kalmayan kişileri.
KENT KONSEYİ NE OLACAK?
2014 yılında Adnan Yaşar Görmez halkın teveccühüyle başkan seçildikten sonra yaptığı ilk işlerden biri olarak Kent Konseyi’ni kurdu. Avrupa’da çok yaygın olan bu sistemle konsey vatandaşların sorunlarını tespit edip belediyenin çözümü için aracı oluyor. Ama konseyin ne gibi çalışmalar yaptığını, bugüne kadar ne gibi sorunları tespit edip çözüm ürettiğini defalarca bu köşeden sormama rağmen tek satır bile cevap alamadım. Kent Konseyi 5 yıl boyunca sadece konsey kadın meclisi başkanını seçti, gençlik meclisi başkanı değişti gibi haberlerle gazetede yer aldı. Konsey Başkanı İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Cafer Tosun çok önemli bir eğitim adamı ama bana göre bu başarısını konseye yansıtamadı. Ya da konsey olarak yapılan çalışmaları belediyede sahiplenmiş olabilir. Peki konsey şimdi ne olacak. Yeni başkan Uygur kapatacak mı yoksa yönetimimi değiştirecek. Belki de bu dediklerim çoktan olmuştur bile. Bununla ilgili kamuoyunu aydınlatırsanız memnun olurum.
SİNEKLER RAHATSIZ EDİYOR
Öncelikle sadece dişi sineklerin ısırdığını ve bunu da yumurtlamak için kana ihtiyaç duyduklarından dolayı yaptıklarını söyleyeyim. Yani kolunuza bir sivrisinek konduysa o dişidir ve kısa sürede yumurtlayacaktır. Bu kadar bilimsel bilgiden sonra havaların ısınmasıyla yaz aylarının kabusu olan sivrisinekler baş gösterdi. Özellikle de Torbalı’nın önceden bataklık olduğunu da göz önüne getirdiğimiz zaman son günlerde sivrisineklerle ilgili bazı şikayet telefonları almayabaşladım. Sorunun ilaçlamadan kaynaklanabileceğini düşünüp gece 1 gibi bizim Muratbey Mahallesi’nden geçen ilaç arabasının peşine takıldım. Görevli kişiler aracı bir insanın belkide yürüme hızından daha yavaş kullanıyorlar ve havaya bolca ilaç karıştırıyorlar. Muratbey eski bir yerleşim yeri olduğu için çoğu evin bahçesi ağaçlı. İlaçlama görevlileri ağaçlı bahçelerin önünde ise durup ağaçları bile ilaçlıyorlar. Yani işlerini hassasiyetle yerine getiriyorlar. Hatta bir ara rüzgar çıkınca ilaçların ortasında kaldım ve o acı tadı soluyunca bu kadar ilaca ne gerek vardı be diyerek geçirdim içimden. Buradan sivrisinek ilaçlamalarıyla ilgili şüphesi olan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Belediye ekipleri tarafından ilaçlama yapılıyor. Ama sizlerde tedbir olarak pencerelerinize sineklik mutlaka taktırın. Hem sivrisinekten hem de örümcek, karınca ve diğer haşerelerden korunma tedbiri olarak bunu mutlaka yapın.

Yazarın Diğer Yazıları