Önceki yerinde sık sık skandallarla, vatandaşın çilesiyle gündeme gelen hastanemiz artık güzelliklerle anılacak diye mutlu olduk. Yerel basın ve ajans muhabirleri olarak hastanedeki olumlu gelişmelere her zaman öncelik vermeye başladık. Hastanenin vatandaş gözündeki olumsuz imajını silmeye çalıştık. Ama deyim yerindeyse bu aralar hastanedekilerin gözleri kapalı kulakları sağır. Geçen gün toplumu ilgilendiren bir durumla ilgili hastaneye buradan yazı yazdım ama hiç bir geri dönüş yapılmadı. Sorumu yeniliyorum. Torbalı Devlet Hastanesi’nde sigara bırakma polikliniği var mı? İnternette var gözüküyor ama Alo 171 Sigara Bırakma Hattı sisteminde gözükmüyor. Torbalı’dan vatandaşlar Tire ya da Selçuk’a yönlendiriliyor. Varsa var deyin, yoksa yok deyin ama bir şey deyin. Bu arada Selçuk ve Tire’de varken şayet Torbalı’da yoksa yok diyerek bizleri utandırmayın. Açılacak deyin, çalışmalarımız var deyin umudumuz olsun.
KORULUKTA SİGARA YASAKLANMALI!
Haftasonları hariç her akşam Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu’nda düzenli olarak spor yaptığım için gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Bugüne kadar 20’den fazla il ve ilçede bulunmuş biri olarak Koruluk gibi toplumsal alanlar ülkemizde çok az şehirde bulunan yerlerden biri. Şehirleşmenin ve betonlaşmanın bilinçsiz bir şekilde arttığı ilçemizde vatandaş ailecek bu alanda vakit geçiriyor. Kimi ailecek oturup sohbet ediyor, kimi yürüyüş koşu yapıyor, kimi alandaki spor aletleriyle egzersiz yapıp bol oksijenin tadını çıkartıyor. Ama bunların yanı sıra buraya amaçsız bir şekilde düzenli olarak gelen bir elde tesbih bir elde sigara gelenin geçenin arkasından bakıp bıyıklarını sakallarını ovuşturan tiplerde var. Masalara oturup istedikleri kadar içebilirler ama en azından yürüyüş parkurunun ve spor aletlerinin bulunduğu alanda sigara içmek yasaklanmalı. Vatandaş kimsenin etrafa yaydığı dumanı, zehiri solumak zorunda değil.
PAZARYERİ NEDEN TAŞINIYOR!
Bununla ilgili çeşitli teoriler üretenler var. Mesela eski başkanın uygulaması olduğu için böyle bir karar alındığını savunanlar var. Memnun olan esnaf, ateş püsküren esnaf var. Nitekim karar önceki gün belediye meclisinde kesinleşti. İZBAN’a yakın olması, umumi tuvaletlere yakın olması gibi gerekçelerle Pazar günleri yapılan halk pazarı Alpkent Mahallesi’ndeki yerden taşınıp eski yerine alınacak. Bana sorarsanız taşınmaması daha uygundur. Çünkü Pazar yeni yerinde tek bir cadde üzerinde. Bir baştan giren vatandaş öbür uçtan çıkana kadar alışverişini tamamlamış oluyor. Eski pazar yeri ise şekil itibariyle çok karışıktı. Bir soru sorup konuyu kapatacağım. Pazaryerini değiştiren eski başkan Adnan Yaşar Görmez’in kararı mı yanlış yoksa pazarı eski yerine taşıyan ismail Uygur’un kararı mı? Asıl soru ise şu; kaç yanlış bir doğruyu götürüyor?