Yazar 30

Yazılımcı olmak

Yazar 30

 

Öyle ki firmamızda tüm iş sürecini web tabanlı hibrit çalışan yazılımlarla çözmekteyiz. İş takibi, proje takibi, müşteri yönetimi, bulut santral gibi yazılımları işimize entegre ederek, müşterilerin iş süreçlerini hızlıca takip etmek, hatasız ve hiçbir bilginin unutulmadığı, bu nedenle müşterilerimiz tarafından işini iyi takip eden bir firma görünümü sunmaktayız. Günlük hayatımıza da entegre ettiğimiz çeşitli mobil uygulamalar yardımıyla, bir çok sağlık sorunumuzu, spor faaliyetleri, su içme hatırlatıcısı, arkadaşlarımızla iletişim kurabileceğimiz uygulamalar gibi, bir çok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamaları ihtiyaçları gören ve girişimci yazılımcılar veya firmalar tarafından geliştirilmiştir. Bizlerinde günlük hayatında ihtiyaç duyduğu bir çok yazılım çözümü bulunmakta ve yeni ihiyaçlar doğmaya devam etmektedir. Bu ihtiyaçları gören ve projeler geliştiren kişi ve kurumlar günün kazananı olmaları işten bile değildir.

Ülkemizin bulunduğu durumda, geleceği şekillendirecek fark yaratacak kendisine, çevresine, ülkemize fayda sağlayacak, yazılımcılara her zamandan daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Yazılım projeleri geliştirerek, mevcut yazılımların eksik yönlerini tespit ederek, daha iyisini yaparak, ihtiyaçları tespit ederek inovatif çözümler üretmek ve tüm Türkiye’ye de etki yaratabilmek aslında sanıldığı kadar olmadığını düşünüyorum.

Yazılımcı olmak için öncelikle, yazılımcılık, yazılım mühendisliği, programlama vb. Bölümlerden mezun olmak zorunlu değildir. Hatta bazı durumlarda bu okuldan mezun olan arkadaşların artık son noktaya ulaştığını düşünmeleri, kendilerini geliştirmek konusunda daha kapalı olduğunu, bir çok tecrübeyle gözlemliyoruz. Sürekli olarak gelişen azılım teknolojilerini takip etmek daha iyisini ve daha fazlasını sürekli olarak öğrenmek gereklidir. Ayrıca bunu yaparken kesinlikle uygulamak şarttır. Öğren, uygula, tekrar et prensibiyle hareket etmek bizlere bir çok yazılım dilini öğrenme becerisi sağlayacaktır. Ayrıca bilgisayar başında saatler geçirerek kodlamalarla uğraşmak konusu keyif verici olmalıdır. Bu durumda bizlere yazılım konusundaki kariyerimizde süreklilik sağlayacaktır. Gerçekten işini bilen yazılımcıların günümüzde rahatlıkla iş bulabileceğini söyleyebilirim. Bu tür işlerde gerek eğitim kurumlarında gerekse dışardan bir öğretici aramak yanlış olacaktır. Otodidakt öğrenim yöntemini benimsemeli, kaynakları takip etmeliyiz.

Sıfırdan bir dil öğrenmeliyiz mutlaka, bununla yetinmeden java script kütüphaneleri, açık kaynak kodlu yazılımlar konusundaki bilgi ve becerilerimizi geliştirmeliyiz.

WordPress, Joomla vb. açık kaynak kodlu yazılımlarla, web siteleri yapmak artık çocuk oyuncağı haline geldi, profesyonel olmak isteyen yazılımcılar için öncelikle en az bir yazılım dili ( PHP, C# vb.) en az bir dinamik dil ( Java script vb.) öğrenmek ve bu konuda uygulamalar geliştirmek gereklidir. Bu temeli oluşturduktan sonra, daha hızlı ve pratik yapılabilecek java script kütüphanaleri, framework gibi çözümleri de araştırmalı hayatımıza entegre etmeliyiz. Günlük çalışmalarımızı aksatmadan her gün, televizyon ve bilgisayar oyunları gibi etkinliklerden feragat ederek, iki saat ayırarak bir kaç ay sonra projeler geliştirecek duruma gelmek mümkün, Haydi şimdi buradan başlayarak bu konularda ilginiz olup olmadığını deneyelim. https://www.codecademy.com/

Yazarın Diğer Yazıları