Yeniden doğmuş gibi…

Samanlık yangınında vücudunun yüzde 80'inde ağır yanıklar oluşan kediyi Veteriner Tuğçe Daşdelen uzun uğraşlar sonucu iyileştirdi. Yangın sonrası kulakları düşen ve yüzünde yanık izleri kalan kedi, kendisine yeniden hayat veren veterinerden bir dakika olsun ayrılmıyor

Yeniden doğmuş gibi…

GEÇTİĞİMİZ yıl Ocak ayında bir çiftliğin samanlığında çıkan yangında soğuk nedeniyle samanlığa sığınan sokak kedisi alevler içinde kaldı. Yattığı samanın alev alması ile birlikte kedi yanmaya başladı. Yangını söndürmeye çalışan çiftlik çalışanları alevler içinde bir kedinin içeriden çıktığını gördü. Yangını söndürdükten sonra kediyi arayan çiftlik sahipleri bir türlü kediye ulaşamadı. Sokak kedisi vücudunda meydana gelen yanıklar nedeniyle çok acı çekiyordu. Yangında yaralanan kedi olaydan 3 gün sonra çiftliğin veterineri Tuğçe Daşdelen’in odasının önüne giderek acı acı miyavlamaya başladı. Köpeğini gezdirmek için dışarı çıkan veteriner hekim sokak kedisini bu durumda görünce şok oldu. Hemen tedaviye başlayan Tuğçe Daşdelen, antibiyotik ve merhemlerle kedinin yaralarını sarmaya başladı. Yaşadığı şok ve acılar nedeniyle yapılan tedaviye hiç ses çıkartmayan kedi 5-6 aylık tedavinin ardından yavaş yavaş kendisine gelmeye başladı.

KLİNİĞİN MASKOTU OLDU

Kısa sürede sokak kedisine çok alışan Daşdelen onu sahiplenip “Tütsü” adını verdi. Yüzündeki yanıkların olduğu yerdeki tüyler seyrek çıktığı ve kulakları düştüğü için Tütsü bu haliyle İskoç kedisi olarak bilinen Scottish türüne benziyor. Onu ilk kez görenler farklı görüntüsü nedeniyle ilgi gösteriyor. Tütsü’nün hikâyesini duyanlar ise ona ayrı bir sevgi duyuyor. Veteriner Tuğçe Daşdelen’den hiç ayrılmayan sokak kedisi şimdi huzurlu ve mutlu bir yaşam sürüyor. Veteriner kliniğinin maskotu haline gelen Tütsü, herkes tarafından çok seviliyor. Kliniğe gelen köpekler ile bile çok iyi anlaşan Tütsü, veteriner Tuğçe Daşdelen’in köpeği Zeus ile de çok iyi anlaştı. Zeus’un sırtında uyuyan Tütsü hayatından çok memnun.

İĞNELERE BİLE SES ÇIKARMADI

Çok uzun ve zorlu bir tedavi sürecinden sonra yanan sokak kedisini yeniden hayata döndürmenin mutluluğunu yaşayan Veteriner Tuğçe Daşdelen, “Tütsü olayın ardından ofisimin önüne gelerek beni tedavi et der gibiydi. Gözleri kapalıydı, partileri yandığı için yere basamıyordu. Vücudundaki su kaybını önlemek için iğneler yaptım. Normalde sahipli kediler bile muayene edilirken çok hırçınlaşırlar ve saldırabilirler. Ama Tütsü iğnelere bile hiç sesini çıkarmadı. Tüy kalitesi çok bozuk. Yeni yeni kendisini toparlamaya çalışıyor. Göz ve burun bölgesinde yanıklar nedeniyle kellikler var. 1 yıllık süreçten sonra artık kendisine geldi. O bana ben de ona çok alıştım. Beni görmeden yapamıyor. İşyerine geldiğimde kucağıma almam için miyavlamaya başlıyor ve kucağıma almadan susmuyor. Tütsü kliniğimizin artık maskotu haline geldi” dedi. Daşdelen hayvan sahiplenmek isteyenlerin para ile almak yerine bu şekilde zarar görmüş hayvanları sahiplenmelerini istedi.

 

Serkan GÜNBAY