Yer kalmadi!

Kaza ve icra islemi gibi çesitli olaylara karisan araçlar, yediemin depolarinin yolunu tutmaya basladi. Torbali'da faaliyet gösteren 3 yediemin deposu da agzina kadar dolarken, araç sahipleri ise ücret ödememek için araçlarini geri almiyor. TORBALI'DAKI yediemin depolari, polis denetimlerinde tescilsiz, ruhsatsiz ve plakasiz yakalanan otomobil, dolmus, kamyonet ve motosikletlerle doldu. Ilçe genelindeki depolarda bini askin araç [&hellip]

Yer kalmadi!

Kaza ve icra islemi gibi çesitli olaylara karisan araçlar, yediemin depolarinin yolunu tutmaya basladi. Torbali’da faaliyet gösteren 3 yediemin deposu da agzina kadar dolarken, araç sahipleri ise ücret ödememek için araçlarini geri almiyor.

TORBALI’DAKI yediemin depolari, polis denetimlerinde tescilsiz, ruhsatsiz ve plakasiz yakalanan otomobil, dolmus, kamyonet ve motosikletlerle doldu. Ilçe genelindeki depolarda bini askin araç sahibini beklerden, depolarda yeni araç koyacak yer kalmadi. Torbali’daki üç yediemin deposunda da görüntü ayni.Irem Yediemin Depo sahibi Mehmet Vurur, depoya araç alacak kapasitelerinin kalmadigini söyleyerek, “Araç sahiplerinin gelip araçlarini alsin” dedi. Son günlerde yasanan kaza, icralik gibi olaylar sonrasinda kimse gelip aracinin islemini yapmadigini ve öylece biraktiklarini söyleyen Vurur, depoda yer kalmadigini söyledi.

 HER GUN 2-3 ARAÇ GELIYOR

Torbali’da bulunan yediemin depolari, polis denetimlerinde yakalanan araçlarla doldu. Depolarda, aralarinda 10 yil önce çekilenler de bulunan binlerce araç bekliyor. Depolarda duran araçlarin büyük bir kisminin icralik oldugu belirtilirken, motosikletlerin ise tescilsiz, ruhsatsiz, plakasiz ve eksik evraktan yakalandigini, bundan dolayi da sahiplenilmedigi ögrenildi. Atatürk Sanayi Sitesi’nde bulunan Irem Yediemin Deposu’nun sahibi Mehmet Vurur, deposunda bulunan araçlarin yüzde 70’in tescilsiz ve ruhsatsiz olan araçlarin oldugunu yüzde 30’unda icralik oldugunu söyledi. Depoda yer kalmadigini ifade eden Mehmet Vurur, “Torbali’da birçok insan maalesef icralik durumda. Rakamsal olarak bunu geçtigimiz günlerde kamuoyundan takip ettik. Bunlarin arasinda araç icraliklari da bulunuyor ne yazik ki. Icralik olanlarin sayisi her geçen gün artiyor. Depolarimizda yer bulmakta sikinti çekiyoruz. Suan depomuzda kendiliginden paslanmaya baslayan araçlarimiz var. Artik vatandaslar gelip araçlarini alsinlar. Bizi de bu dertten kurtarsinlar. Her gün 2 veya 3 araç depomuza aliyoruz. Artik sayisini dahi hatirlamiyoruz ve kapinin agzina kadar araç doldu. Ne yapacagimizi bilmiyoruz” dedi.

 DEPOLAR KAPANDI, ARAÇLAR KALDI

Daha önce Belediye tarafindan verilen izinle açilan Yediemin depolari, son 3 yil önce yeni bir kararla izin ruhsatlari alinarak yediemin depolari resmiyete baglandi. 3 yil önce 4 yediemin deposu kapandi. Sahsi kisilere ait olan depolarda araçlar halen bulunuyor. Yaklasik 250 aracin bulundugu depolar çalismiyor. Araçlarin depolarda çürümeye basladigi ve sahiplerinin gelmemesi nedeniyle öylece birakilan araçlar kaderine terk edilmis durumda. Irem Yediemin depo sahibi Mehmet Vurur, “Daha önce kapatilan araçlar öylece bekliyor. Çürümeye baslayan araçlar, solup giden motosikletler var. Bizim depomuz faaliyette olmasina ragmen gelip alan yok” dedi. “Daha önce kapanan depolarda araci bulunan kisiler resmi yollardan basvuru yapip araçlarini oradan çikarta bilir” diyen Vurur, basvurularin bir an önce yapilmasi gerektigini söyledi.Amede Alpagut