Yılda 7 buçuk milyon fidan üretiliyor

Ege Bölgesi'nin en önemli orman fidanlığı konumundaki Torbalı Orman Fidanlığı tam 60 yıldır Türkiye'nin çeşitli illerindeki ormanlara fidan yetiştiriyor. Fidanlık, yılda ortalama 7 buçuk milyon fidan üretiyor. Üretilen

Yılda 7 buçuk milyon fidan üretiliyor

1959 yılında kurulan Torbalı Orman Fidanlığı, bu yıl 60. Yılına ulaştı. Türkiye’nin en önemli orman fidanı üretim merkezlerinden biri olan Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü, Türkiye’nin dört bir yanına fidan üretiyor. Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü, geniş arazisi, üretim çeşidi bolluğu ve üretim miktarıyla Türkiye’nin en önde gelen fidanlıkları arasında yer alıyor

YILDA 7 BUÇUK MİLYON FİDAN ÜRETİLİYOR

Torbalı Orman Fidanlığı, Türkiye’nin en önde gelen orman fidanlıkları arasında bulunuyor. Ege Bölgesi’nin en önemli orman fidanlığı konumundaki Torbalı Orman Fidanlığı tam 60 yıldır Türkiye’nin çeşitli illerindeki ormanlara fidan yetiştiriyor. Torbalı Orman Fidanlığı yılda ortalama 7 buçuk milyon fidan üretiyor. Üretilen fidanlar ormanlarımızı oluşturarak oksijen kaynağı oluyor. Torbalı Orman Fidanlığı bölge illerde ormanlara dikilecek fidanları, belediyeler tarafından park ve bahçelere dikilecek ağaç ve çiçek fidanları ve vatandaşlar için süs bitkileri yetiştiriyor.

150 ÇEŞİT FİDAN YETİŞİYOR

Torbalı Orman Fidanlığı, geniş ürün yelpazesiyle de dikkat çekiyor. Torbalı Fidanlığı’nda yaklaşık 150 farklı çeşit fidan yetişiyor. Bu fidanlar arasında, kızıl selvi, kara selvi, kızılçam, fıstık çamı, sedir, sarıçam, porsuk, meşe, sakız, dut, kızılağaç, okaliptüs, palmiye gibi orman bitkileri başı çekiyor. Hem ormanlarımızın hem de belediye ve özel kurum ve kuruluşların fidan ihtiyacı buradan karşılanıyor. İsteyen vatandaşlara ücret karşılığında fidan satışı yapılıyor. Torbalı’da üretilen fidanlar Türkiye’nin dört bir yanında toprakla buluşuyor..

1959 YILINDA KURULDU

Torbalı Orman Fidanlığı, 1959 yılında Orman Genel Müdürlüğü emri ile kuruldu. Ağaçlandırma Gurubu Torbalı Fidanlığı olarak hizmete giren fidanlık, 1962 yılında Kavakçılık Araştırma İstasyon Müdürlüğü’ne dönüştürüldü. İki yıl, kavak ağaçları yetiştirme ve araştırma merkezi olarak görev yapan kurum, 1964’te Bayındır Müdürlüğü’ne bağlı Torbalı Orman Fidanlık Şefliği yapıldı. 1982 yılında ise arazisinin büyümesi ve üretiminin artmasıyla müdürlük sıfat kazanarak Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü oldu. 2003’te Orman Genel Müdürlüğü tarafından Fidanlık Mühendisliği’ne dönüştürülen fidanlık, 2011’de yeniden Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü oldu.