Zekanin anahtari Torbali'da açildi
Mental Aritmetigi, zihinden islem yapma becerisi kazandirmanin yani sira hayal ve bellek gücünü de gelistiriyor OKUL öncesi ve ilkögretim çagindaki çocuklarin zeka düzeyini artirmak, konsantrasyonunu ortaya çikarmak, bellegini kuvvetlendirmek, hayal gücünü gelistirmek ve özgüvenini gelistirmek amaciyla faaliyet gösteren Menar Mental Aritmetik, Izmir'deki 5. subesini Torbali'da açti. Türkiye genelnde de 122 subesi bulunan Menar, çocuklarda [&hellip]
Mental Aritmetigi, zihinden islem yapma becerisi kazandirmanin yani sira hayal ve bellek gücünü de gelistiriyor
OKUL öncesi ve ilkögretim çagindaki çocuklarin zeka düzeyini artirmak, konsantrasyonunu ortaya çikarmak, bellegini kuvvetlendirmek, hayal gücünü gelistirmek ve özgüvenini gelistirmek amaciyla faaliyet gösteren Menar Mental Aritmetik, Izmir’deki 5. subesini Torbali’da açti. Türkiye genelnde de 122 subesi bulunan Menar, çocuklarda hizli bir zihinsel gelisim saglarken onlara siradisi sayisal beceriler kazandiriyor. Çocuklarda matematik korkusu ise tarihe karisiyor.Örnegin Menar’da egitim alan 5 yasindaki bir çocuk, okuma yazma bilmemesine ragmen 2 basamakli sayilari, çok kisa bir sürede toplayip çikarabiliyor. Bunu da hesap makinesi ya da kagit kalem gibi bir alet kullanmadan sadece zihniyle gerçeklstiriyor.
MATEMATIK KURSU DEGIL
TORBALI temsilcisi Erdem Tünaydin, Menar’in dershane ve etüt merkezlerinden farkli oldugunu, 4-11 yas arasi çocuklara hitap eden zihin gelistirme programi oldugunu söyledi. Yöntemde “Çin Abaküsü” ile egitim verdiklerini anlatan Tünaydin, “Burasi bir dershane ya da etüt merkezi degil. Mental Aritmetik, hesap makinesi, kagit, kalem gibi hiçbir araç kullanmadan zihin gücü ile islem yapma becerisidir. Programda ilk olarak ögrenciler abaküsle aritmetik islemler yapmasini ögrenirler. Abaküs kaldirilinca ögrenciler ellerinin altinda abaküs varmis gibi parmaklarini kipirdatip zihinlerindeki abaküs imajini kullaniyor. Bu nedenle islemler çok daha hizli çözülüyor. Menar Programinin en üst asamasi ise artik ögrencinin parmaklarini kipirdatmaya da gerek görmeden islemleri hizla çözdügü asamadir. Bu inanilmaz beceri, elektronik hesap makinesinden veya bilgisayardan çok daha hizli. Ögrenciler matematigi oyun olarak kullaniyorlar ve ondan zevk aliyorlar” dedi.
UZAKDOGU’DAN GELDI
MENAR’IN Uzakdogu’dan Halit Sen tarafindan Türkiye’ye getirildigini ve ülkeye uyarlandigini anlatan Menar egitmenlerinden Emre Dinçer ise, “Uzakdogu’da yaygin olarak kullanilan bu abaküsle ilk etapta sayilari, ardindan aritmetik islemleri ögretiyoruz. Görsel olarak da çizgi film izlettiriyoruz. Ögrenciler izledikleri konulari tartisiyor, degerlendirmede bulunuyor, olaylari yorumluyor. Daha sonra bu çizgi filmdeki ayrintilari, gömlegi ne renkti gibi, soruyoruz. Bu da ögrencinin dikkatini toparlamasini sagliyor. Bu sayede derslerine daha konsantre oluyor. Bu çalismalar onlarin gözlem yapma, olaylari ve baglantilari kavrama ve dersler çikarma yeteneklerini güçlendiriyor” diye konustu.
ÖZGUVEN INSA EDIYORUZ
PROGRAMIN çocuklara yalnizca aritmetik yetenegi kazandirmak amaciyla degil, ayni zamanda onun yaraticiligini, bellek gücünü, odaklanma ve dikkat yogunlugunu, dinleme anlama becerilerini ve problem çözümleme yeteneklerini de gelistirmek üzere tasarlandigini anlatan Dinçer, “Matematik islemleri kullandirarak zihinsel gelisim, sag ve sol beyin koordinasyonu, dikkat, odaklanmada artis ve zihinden hizli matematiksel islem becerisi kazandiriyoruz. Yasam boyu basari için, onlari sayilarla arkadas kiliyoruz. Amacimiz onlarin okul çalismalari ve yasamlarinda kendine güven duygusunu insa etmek” dedi.
DENEME SINIFLARI UCRETSIZ
BASARININ her insanda var olan ancak atil duran potansiyel kapasiteyi harekete geçirmekte yattigini kaydeden Dinçer, “Deneme siniflarimiz hazir. Ucretsiz her ögrenciyi deneme siniflarimiza tabi tutuyoruz. Çocukta normal seviyede algilama olmasi gerekiyor. Ayrica bu egitim seklini, deneme sinifinda ögrendikten sonra gerçekten almaya istekli olmali” dedi. Aralik ayinin 3. haftasi tam egitim vermeye baslayacak olan Menar’in kurs kayitlari devam ediyor. 8 ay kadar süren egitim, haftanin bir günü 3 saatlik periyotlar halinde gerçeklestiriliyor.