Zeytin Birligi, zeytin sinegi ile mücadeleyi baslatti
1200 zeytin üreticisinin, zeytin sinegi ile mücadeleye baslamasinin vakti geldi. Birlikte yapilan açiklamada, bu böcek için bir an önce ilaçlamanin yapilmasi gerektigi belirtildi. GIDA, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü’nün ovada gerçeklestirdigi zeytin sinegi tuzaklamasi sonucunda, mücadelenin baslamasina karar verildi. Zeytin agaçlarina kurulan tuzaklara yakalanan zararlilarin sayisi ve zeytinlerdeki vuruklardan yola çikilarak, ilaçlamanin bir an önce [&hellip]
1200 zeytin üreticisinin, zeytin sinegi ile mücadeleye baslamasinin vakti geldi. Birlikte yapilan açiklamada, bu böcek için bir an önce ilaçlamanin yapilmasi gerektigi belirtildi.
GIDA, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü’nün ovada gerçeklestirdigi zeytin sinegi tuzaklamasi sonucunda, mücadelenin baslamasina karar verildi. Zeytin agaçlarina kurulan tuzaklara yakalanan zararlilarin sayisi ve zeytinlerdeki vuruklardan yola çikilarak, ilaçlamanin bir an önce yapilmasi gerektigi açiklandi. Zeytin ve Zeytinyagi Ureticileri Birligi’nden gerçeklestirilen yazili açiklamada, zeytin üreticilerinin ilaçlama için birlige gelerek bilgi edinmesi istendi. Zeytin’e en büyük zarari veren zeytin sinegi ile ilaçla mücadele edilecegi ögrenildi.
50 MUHTARLIGA YAZI GÖNDERILDI
ULKEMIZDE hemen hemen bütün zeytin alanlarinda bulunan ve zeytinin ana zararlisi olarak bilinen zeytin sinegi böcegi için artik ilaçlama vakti geldi. Ilçe Müdürlügü’ne bagli ekiplerin zeytin yetistiriciligi yapilan köylerde zeytin sinegi tuzagi çalismasi yaparak, zeytin meyvelerinde vuruklarini tespit etti. Zeytin agaçlarina asilan tuzaklardaki zararli sayisinda artis olmasi nedeniyle, bir an önce zeytin sinegi zararlisina karsi ilaçli mücadele yapilmasi gerektigi açiklandi. Kimyasal mücadele yapilacak bahçelerde, meyvelerin yumurta koyma olgunluguna geldigi dönemde vuruk sayimlari yapilarak yeterli sayida vuruk tespit edildiginde ilaçlamaya geçildigi ögrenildi. Ilçe Tarim Müdürlügü, 22 köy muhtarligi, 28 mahalle muhtarligi, Ziraat Odasi ve birlige yazi göndererek, üreticilerin ilaçlama yapmasini istedi.
RUHSATLI ILAÇLAR ALINSI
YAPILAN tuzaklama çalismalari sonucunda zeytin sinegi zararlisina karsi ilaçli mücadelenin bu günlerde üreticiler tarafindan yapilmasini ayrica üreticilerin kültürel tedbir olarak zarar dönemi boyunca kurtlu zeytinleri toplayip bahçeden uzaklastirmalari gerektigini ifade eden Zeytin ve Zeytinyagi Ureticileri Birligi Baskani Turgut Bulus: “Zeytin sinegi, üreticilerin en çok muzdarip oldugu konularin basinda geliyor. Zeytin Sinegi mücadelesinde kullanilacak ilaçlar, Ilçe müdürlügündeki yetkili kisilerce yaziliyor ve reçete ile birlikte Bitki Koruma Urünleri satis bayilerinden satin alinmasi gerekiyor. Ilaçlama öncesinde, bilgi almak isteyenler birlige gelebilir” dedi.