Zeytin toplamak artik çok kolay
1.5 ay önce faaliyete giren Demirayak Tarim Makineleri, Türkiye geneline tarim hasat makineleri satisi gerçeklestiriyor. Zeytincilik sektörüne hitap eden firma, yil sonunda 5 milyon liralik satisa ulasmayi hedefliyor. AYRANCILAR’DA 1,5 ay önce hizmete giren Demirayak Tarim Makineleri, yurt disindan ithal ettigi tarimsal makinelerle çiftçilerin ihtiyaç duydugu ekipmanlari temin ediyor. Agirlikli olarak zeytincilik alaninda satislarini sürdüren [&hellip]
1.5 ay önce faaliyete giren Demirayak Tarim Makineleri, Türkiye geneline tarim hasat makineleri satisi gerçeklestiriyor. Zeytincilik sektörüne hitap eden firma, yil sonunda 5 milyon liralik satisa ulasmayi hedefliyor.
AYRANCILAR’DA 1,5 ay önce hizmete giren Demirayak Tarim Makineleri, yurt disindan ithal ettigi tarimsal makinelerle çiftçilerin ihtiyaç duydugu ekipmanlari temin ediyor. Agirlikli olarak zeytincilik alaninda satislarini sürdüren firma, 7 çesit makine tipini satisa sunarak, zeytin, kiraz, elma ve kestane hasadi alanlarinda kullanilan tarimsal ekipmanlarini çiftinin begenisine sunuyor. Almanya ve Italya merkezli iki firmanin Türkiye Distribütörü olan Demirayak Tarim Makineleri, Türkiye genelinde satisa sundugu hasat makineleriyle, yüzyillardir geleneksel yöntemlerle hasat edilen zeytincilikte gerek isçilik gücünü gerek maddi kayiplari ortadan kaldiriyor. Türkiye genelinde zeytincilik sektörünün çok büyük ve önünün açik oldugunu belirten firma sahibi Volkan Demirayak, sofralik ve yaglik zeytin alanlarinda kullanilan hasat makinelerinin büyük oranda talep gördügünü söyledi.
ZEYTINCILIK SEKTÖRUNUN GELECEGI PARLAK
ÇIFTÇILERIN ihtiyaçlarini karsilayacak olan makineleri yurt disindan getirerek tarim sektörüne kisa zamanda damgasini vuran Demirayak Tarim Makineleri firmasi, elektrikli, kompresörlü ve mekanik olarak çalisan 7 çesit makine tipini Torbali’dan Türkiye’ye satiyor. Agirlikli olarak zeytincilik sektörüne hitap ettiklerini ve teknolojik hasat makinelerini satisa sunduklarini belirten Volkan Demirayak, “Türkiye’de suanda 160 milyon zeytin agaci bulunuyor. Tarim Bakanligi bu sayiyi daha da yükseltmek istiyor. Bu dogrultuda sektördeki boslugu doldurmak için çaba sarf ediyoruz. Çiftçilerimize faydali olacak sekilde makine ekipmanlarini getirip, Tarim Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankasi is birligiyle satisa sunuyoruz” dedi.
MAKINELER ISÇI GUCUNU AZALTIYOR
FIRMA bünyesinde satisa sunulan makineler hakkinda bilgi veren Volkan Demirayak, kablolu dal silkici makinenin çiftçiler tarafindan en büyük talep görülen makine oldugunu söyledi. Bu makinenin hasat döneminde büyük kolaylik sagladigini dile getiren Demirayak: “Traktörün arkasina takilarak çalistirilan bu makine, saatte 40 agaci hasat ediyor. Yani dakikada 1,5 agaç hasat ediliyor. Ayrica araba aküsüyle çalistirilan ve yaglik zeytinlerde kullanilan makinelerimiz var. Bu makinelerde günlük 1,5 ton zeytin islenebiliyor. Agaca zarar vermeden, filiz kirilmasi yapmadan hasat yapiliyor. Öte yandan yere dökülen zeytinleri toplamak için makinemiz var. Mekanik olarak çalisan bu makine, 5 kisinin topladigi 100 kiloluk zeytini bir saatte topluyor. Zeytincilik sektöründe olan bütün çiftçilerin bu ürünleri görmesi gerekir” dedi. Firma olarak yurt geneline hitap ettiklerini belirten Volkan Demirayak, bir yil içerisinde 5 milyonluk bir ciro hedeflediklerini söyledi.