Ziraat'tebüyük degisim

Ziraat Odasi'nin yeni baskani 'Ziraat'te Degisim' sloganiyla yola çikan Yilmaz Girgin oldu. 27 yillik baskan Murat Uslu'yla kiyasiya bir yarisa giren Girgin 31 oy, Uslu ise 26 oy aldi. Merakla beklenen Ziraat Odasi seçimi, geçtigimiz Pazar günü gerçeklestirildi. Degisim Grup adayi Yilmaz Girgin, 27 yillik baskan Murat Uslu'yu devirerek odanin yeni baskani oldu. Büyük çekismeye [&hellip]

Ziraat'tebüyük degisim

Ziraat Odasi’nin yeni baskani “Ziraat’te Degisim” sloganiyla yola çikan Yilmaz Girgin oldu. 27 yillik baskan Murat Uslu’yla kiyasiya bir yarisa giren Girgin 31 oy, Uslu ise 26 oy aldi.

Merakla beklenen Ziraat Odasi seçimi, geçtigimiz Pazar günü gerçeklestirildi. Degisim Grup adayi Yilmaz Girgin, 27 yillik baskan Murat Uslu’yu devirerek odanin yeni baskani oldu. Büyük çekismeye sahne olan seçimde, mavi listeyle seçime giren Yilmaz Girgin 31 oy alirken, beyaz listeli Murat Uslu 26, yesil listeli Levent Savas ise 2 oy aldi. Seçim sonuçlarinin açiklanmasindan sonra Yilmaz Girgin taraftarlari büyük bir sevinç yasadi. Yeni Baskan Yilmaz Girgin: “Degisimin icraatlarini herkese gösterecegiz” dedi.

 YÖNETIM IBRA EDILDI

13 bin üyesi bulunan ve Torbali’nin en büyük odasi konumundaki Ziraat Odasi seçimleri nihayet gerçeklestirildi. Aralik ayinda yapilan delege seçimlerinden sonra Yilmaz Girgin, Levent Savas ve Murat Uslu adayliklarini açikladi. Haftalar süren hazirlik sürecinden sonra, geçtigimiz Pazar günü Ziraat Odasi meclis toplanti salonunda seçimli genel kurul yapildi. Sadece delegelerin alindigi toplanti salonunda divan baskanligina Muhittin Cengiz oy birligi ile seçildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, oda yönetiminin faaliyet raporu okundu ve oy birligi ile kabul edildi. Kisa bir konusma gerçeklestiren 27 yillik baskan Murat Uslu: “Bugüne kadar yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminatidir. Sizlerden destek istiyorum” dedi.

 59 DELEGE OY KULLANDI

Gündem maddelerinin bir bir okunup oylanmasindan sonra, seçime geçildi. Degisim Grup adayi Yilmaz Girgin mavi listeyle, 27 yillik baskan Murat Uslu beyaz listeyle, Arslanlar Mahallesi delegesi Levent Savas ise yesil listeyle seçime girdi. Çamlica Mahalle muhtari ve delegesi olan Turhan Uslu’nun geçirdigi trafik kazasi sonrasinda vefat etmesi nedeniyle seçimde 59 delege oy kullandi. Oy kullanma islemi saat 13.30’da biterken, genelge nedeniyle sandiklar 17.00’da açildi. Oylarin sayilmasi ise büyük bir heyecana sahne oldu. Mavi liste ve beyaz liste son ana kadar basa bas giderken, son 10 oyda ise Yilmaz Girgin’in yer aldigi liste farki açti ve aldigi 31 oyla seçimi kazandi.

 BUYUK ZAFER

Sonuçlarin açiklanmasiyla birlikte Degisim Grup taraftarlari büyük sevinç yasarken, zaferi davul zurnayla kutladi. Yilmaz Girgin, omuzlara alinirken, zaferi arkadaslariyla birlikte kutladi. Belediye Baskani Adnan Yasar Görmez, Atilla Kaya, AK Parti Ilçe Baskani Hasan Akbiyik, MHP Ilçe Baskani Yurdadog Mutlu, Ticaret Odasi baskani Abdulvahap Olgun ve soförler odasi baskani civa Ismail akman kazanan grubu tebrik etti. Seçimin kazanilmasiyla birlikte asagida kurbanlik bir dana kesildi. Mavi listede yer alan 21 asil delege arasindan 7 kisilik yönetim kurulu üyesi seçildi. Yilmaz Girgin, Fatih Celepler, Özkan Burgaz, Ahmet Suhan, Ibrahim Kabaca, Erdal Sahin ve Hasan Eser, odanin yeni yönetimin kurulusunu olustururken, Mesut Atli ise meclis baskani oldu. Seçimin kazanani Yilmaz Girgin “Seçimimiz tüm çiftçi camiasina ve Torbali’ya hayirli olsun. Kazanan Torbali olacaktir. Degisimin icraatlarini herkese gösterecegiz. Herkese tesekkür ediyorum” diye konustu. GÖKHAN YALKALK